VW Autovehicule Comerciale a prezentat noul Grand California

Volkswagen Autovehicule Comerciale va prezenta în premieră mondială la Salonul Auto Caravan din Düsseldorf (24 august – 2 septembrie) noul model Volkswagen Grand California. Autorulota complet nouă se bazează pe structura modelului Crafter.

Cu Grand California, Volkswagen Autovehicule Comerciale își extinde gama de vehicule de campare prin adăugarea unui model în clasa de șase metri. În plus față de zona mare de dormit din spate, Grand California va fi disponibil cu un pat supraetajat pentru copii și toaletă. Lansarea pe piață a noului vehicul de campare va avea loc la începutul anului 2019.

Lansat în 1988, vehicul de campare California a generat vânzări de peste 160.000 de unități. Volkswagen Autovehicule Comerciale a folosit experiența acumulată de la acest vehicul de campare clasic pentru a crea noul Grand California pe platforma tehnică de Crafter. Ambele modele California vor fi oferite în paralel de acum înainte.
Prin claritatea sa nouă și detaliile ingenios gândite, interiorul reflectă calitățile care au făcut din California un bestseller. Tapițeria interiorului Grand California este în cea mai mare parte albă. Această schemă de culori creează o atmosferă luminată și spațioasă, la fel ca și ferestrele cu deschidere automată, atât în spate cât și pe lateral, precum și luminatoarele mari de deasupra patului dublu din spate și din zona de living. Toate ferestrele vehiculului de campare sunt prevăzute cu transperante și plase împotriva insectelor. Pentru cabina șoferului există un nou concept de storuri.
Alte caracteristici standard includ, pe lângă bucătăria și baia spațioasă (840 x 800 mm), detalii cum ar fi iluminatul exterior de deasupra ușii glisante. Dotat în spate (ca standard) cu un racord pentru duș extern (cu temperatură reglabilă a apei) face ca viața în camping să fie perfectă. O caracteristică inedită este opțiunea de a controla sistemul audio din zona de living prin Bluetooth. Acest lucru face posibilă ascultarea muzicii independent de sistemul infotainment, utilizând un smartphone, o tabletă sau un laptop.
Grand California este dotat cu scaune rotative în față și o banchetă dublă în zona de living. Familiile cu copii mici vor aprecia punctele de ancorare ISOFIX complete cu legătura superioară pe bancheta din spate. O masă mare oferă spațiu suficient pentru patru persoane să servească cina împreună. Echipamentele de bucătărie includ un frigider de 70 de litri cu compartiment de congelare (accesibil și din exterior), aragaz cu două ochiuri, o chiuvetă și diverse sertare, compartimente de depozitare și rafturi rabatabile.
O caracteristică-cheie la Grand California, care o diferențiază de California T6, este baia. Pe lângă toaletă și duș, echipamentele sale includ o chiuvetă pliabilă, rafturi cu suporturi pentru articole de toaletă, un dulap cu suport integrat pentru hârtie igienică (protejează de umezeală), suporturi de prosop și un luminator pentru ventilație. Grand California poate transporta 110 de litri de apă. Nu există întrerupătoare de lumină în baie – lămpile se aprind automat prin detectoare de mișcare – dotare standard.
Opțional, este disponibil un pat supraetajat pentru copii, cu luminator panoramic integrat deasupra acestuia. De asemenea, sunt disponibile alte dotări cum ar fi o unitate suplimentară de aer condiționat montată pe acoperiș pe partea din spate, o copertină, un suport pentru biciclete în spate și o masă de camping cu set de scaune (care pot fi depozitate în ușile batante). Încălzirea standard cu gaz poate fi extinsă opțional și ca sistem de încălzire care funcționează pe bază de energie electrică generată de gaz sau de motorină. De asemenea, în viitor va fi instalat un panou solar pe acoperiș, o antenă satelit (pentru recepție TV) și un hotspot Wi-Fi (router).
În plus, Grand California va fi disponibil împreună cu sistemele de asistență și sisteme de infotainment de ultimă generație. Sistemele de asistență pentru șofer includ sistemul Front Assist cu funcția City Emergency Braking, Lane Assist pentru a ajuta șoferul să păstreze banda de rulare, Blind Spot Monitor pentru schimbarea benzii în siguranță, Rear Traffic Alert pentru a ieși cu spatele din spațiile de parcare și Park Assist pentru efectua manevrele de parcare cât mai facil, sistemul Adaptive Cruise Control și camera de mers înapoi Rear View.
Vehiculele de campare precum Grand California călătoresc în întreaga lume, pe diverse tiputi de teren. De aceea, Volkswagen Autovehicule Comerciale va oferi, de asemenea, noul model cu tracțiune integrală (4MOTION).
Pe parcursul Salonului de rulote și campervan-uri de la Düsseldorf, Volkswagen Autovehicule Comerciale va anunța mai multe detalii despre Grand California, datele de lansare și prețurile inițiale.

Related posts