Volvo Trucks și DFDS colaborează pentru dezvoltarea transportului electric cu autocamioane

DFDS, cea mai mare companie de transport și logistică din Nordul Europei și Volvo Trucks își unesc forțele pentru electrificarea transporturilor cu autocamioane grele. Ca un prim pas, DFDS va folosi un camion electric pentru a livra piese fabricii de camioane Volvo de lângă Göteborg. Inițiativa marchează un pas remarcabil pentru dezvoltarea unui lanț de aprovizionare fără combustibili fosili pentru Grupul Volvo.

“Sunt foarte mândru și fericit să cooperez cu DFDS în acest demers către un transport mai sustenabil. Volvo Group și-a stabilit ținta de a construi un sistem de aprovizionare fără combustibili fosili, iar aceasta este o primă etapă importantă”, declară Roger Alm, președintele Volvo Trucks.

Volvo Trucks a anunțat recent lansarea vânzărilor a trei noi camioane cu propulsie complet electrică. Unul dintre acestea este Volvo FM Electric, iar DFDS va fi unul dintre primii bneficiari care-l vor opera în trafic comercial. Începând din toamnă, camionul va livra materii prime fabricii de camioane Volvo din Göteborg, Suedia. Inițial camionul va circula pe o distanță totală de 120 de kilometri pe zi.

Acest proiect electric demonstrează, într-un mod tangibil, cât de serioasă este compania DFDS în a face parte din reorientarea spre mobilitatea electrică și spre afaceri de transport mai sustenabile ”, spune Niklas Andersson, vicepreședinte executiv și șef al diviziei de logistică a DFDS.

Volvo Group este unul dintre cei mai mari producători de camioane și diferite alte vehicule din întreaga lume, fiind, prin urmare, un mare cumpărător de servicii de transport în sine. Scopul este de a construi un lanț de aprovizionare fără utilizarea combustibililor fosili.

„Obiectivul nostru comun este de a învăța unii de la alții și de a obține informații mai bogate și folositoare, care acoperă subiecte cruciale, cum ar fi capacitatea bateriei, planificarea rutei, alimentarea, experiența șoferilor și multe altele. A transporta în mod electric este mult mai mult decât un camion – este o soluție totală”, spune Roger Alm

Stații de alimentare puternice
Pentru a investi în viitor, DFDS a decis să construiască cea mai puternică stație de încărcare de pe piață la depozitul propriu din Göteborg, cu o capacitate de 350 kW.

 

„Suntem la începutul drumului nostru către e-mobilitate și înțelegem cât de importantă este capacitatea de încărcare. Experiența acumulată alături de Volvo va fi valoroasă atunci când ne vom extinde, permițându-ne să evaluăm capacitatea bateriei vehiculului pe baza rutelor și a sarcinilor individuale”, continuă Niklas Andersson.

Cea mai larga gama de camioane electrice din industrie
Odată cu începerea vânzărilor celor trei noi modele de camioane grele electrice – Volvo FH, FM și FMX – Volvo Trucks are acum o gamă impresionantă de șase camioane electrice de dimensiuni medii și grele. Aceasta este în prezent cea mai completă gamă de camioane electrice comerciale din industrie.

„Odată cu introducerea acestor noi vehicule complet electrice, cu capacități de încărcare mai mari și propulsoare mai puternice, credem că este momentul potrivit pentru o accelerare a electrificării transportului rutier greu”, conchide Roger Alm.

Producția noilor modele electrice Volvo FH, FM și FMX pentru Europa va începe în a doua jumătate a anului 2022. Acestea se alătură Volvo FL Electric și Volvo FE Electric destinate transporturilor urbane, aflate în producția de serie din 2019, pentru aceeași piață. În America de Nord, vânzările Volvo VNR Electric au început în decembrie 2020.

Related posts