Volvo Trucks lansează un sistem integrat pentru servicii și infotainment

O experiență îmbunătățită, mai sigură pentru șoferi, navigație simplificată și gestionarea mai eficientă a flotei. Acestea sunt principalele beneficii ale noului sistem Volvo Trucks pentru servicii și infotainment.

Combinând facilitățile audio și de divertisment din cabină cu sistemele de navigație și de management al flotei, Volvo Trucks a creat un sistem complet integrat, simplu de utilizat, care poate fi controlat prin ecranul tactil, prin comandă vocală sau cu ajutorul butoanelor de pe volan.
„Cu ajutorul noului sistem pentru servicii și infotainment, șoferii își pot personaliza, cu adevărat, spațiul de lucru”, afirmă Anders Edenholm, Manager principal de proiect, Volvo Trucks. „De exemplu, pot asculta postul de radio preferat oriunde s-ar afla, pot utiliza „hands-free” atât pe telefonul personal, cât și pe cel de serviciu. Per total, acest lucru îi ajută pe șoferi să beneficieze de o experiență îmbunătățită şi mai sigură. Se pot simți ca acasă atunci când sunt plecați pentru perioade mari de timp.”

Cu noul sistem, gestionarea sarcinilor de lucru se realizează mai ușor și mai eficient. Sistemul de navigație al autocamionului acceptă o serie de modalități de obținere a indicațiilor de orientare, inclusiv prin introducerea adreselor, coordonatelor sau prin atingerea hărții de pe ecran. De asemenea, șoferii pot accesa toate serviciile Dynafleet OnBoard, inclusiv Asistența pentru orele de condus, Instruire șofer și Mesagerie. Pentru șoferi, aceasta înseamnă informații actualizate, ceea ce le permite să controleze situațiile și să ia cele mai bune decizii în timp real. De asemenea, își pot monitoriza performanțele de condus și consumul de combustibil și pot identifica aspectele care trebuie îmbunătățite.

„Când am proiectat noul sistem pentru servicii și infotainment, ne-am gândit să fie cât mai ușor pentru șoferi să navigheze și să-și finalizeze sarcinile de lucru”, declară Anders Edenholm. „Deoarece Dynafleet OnBoard și sistemul de navigație sunt integrate, șoferii pot primi mesaje cu coordonatele GPS și pot porni spre noua cursă în doar câteva secunde. Un șofer care petrece mai mult timp cu mâinile pe volan și cu ochii la drum este un șofer mai productiv, care conduce mai sigur.”

Funcțiile noului sistem includ atât accesul la serviciile media de difuzare, precum Spotify, Deezer și TuneIn, cât și DAB și DAB+ (Digital Audio Broadcasting). Pe volan se află un buton „Push to talk” („Apasă pentru a vorbi”) pentru sistemul de comandă vocală.

Noul sistem integrat pentru servicii și infotainment este disponibil atunci când se comandă un autocamion nou Volvo FH, Volvo FM și Volvo FMX.

Funcțiile noului sistem integrat pentru servicii și infotainment:

– Ecran tactil de 7″
– Comandă vocală
– Dynafleet Onboard (sistemul Volvo Trucks de management al flotei)
– Sisteme de navigație TomTom cu caracteristicile autocamionului și TomTom Traffic cu informații despre trafic în timp real
– Bluetooth pentru conectarea simultană a două telefoane
– Acces la serviciile media de difuzare, cum ar fi Spotify, Deezer și TuneIn.
– DAB/DAB+ (Digital Audio Broadcasting)
– Porturi USB

Related posts