Volvo Trucks a creat sunete unice pentru camioanele sale electrice

Pentru a spori siguranța, Volvo Trucks a creat pentru modelele sale electrice un sistem de avertizare acustică cu sunete unice. Alerta sonoră proiectată de Volvo va îmbunătăți siguranța, făcând pietonii, bicicliștii și alți utilizatori din trafic conștienți de apropierea camioanelor silențioase, care altfel ar fi mai greu de sesizat. În același timp, sunetele sunt concepute pentru a fi plăcute și discrete, atât pentru șofer, cât și pentru cei din apropiere.

Începând cu 1 iulie 2021, toate vehiculele electrice noi din UE vor trebui să emită un sunet cu un anumit nivel atunci când se deplasează cu viteze sub 20 km/h. Nivelul sonor necesar depinde de viteză și crește pe măsură ce accelerază. La viteza de 20 km/h, sunetul ar trebui să aibă cel puțin 56 decibeli. In SUA există o legislație similară pentru vehiculele care circulă cu viteze de 30 km/h sau mai încet. Dacă vehiculul este prea silențios, trebuie adăugat un sistem acustic extern de alertare (AVAS).

Pentru a îndeplini noile cerințe și, în același timp, pentru a menține avantajele nivelurilor de zgomot reduse specifice vehiculelor electrice, Volvo Trucks a dezvoltat un set unic de sunete premium pentru modelele sale de camioane electrice.
„Ne bucură mult această nouă cerință legislativă. De când eram copii, am învățat să ne bazăm nu doar pe ceea ce vedem, ci și pe ceea ce auzim în trafic – uneori atât de mult încât nici măcar nu ne mai asigurăm înainte de a traversa o stradă! Cu noul nostru sistem de alertă, dorim să fim siguri că pietonii și bicicliștii își sau seama atunci când sunt aproape de camioanele noastre electrice ”, explică Anna Wrige Berling, director Traffic and Product Safety la Volvo Trucks.
Conceput de experți în acustică
Gama de sunete este rezultatul unor cercetări și testări amănunțite ale experților în acustică Volvo Group.

„Suntem deosebit de mândri că am dezvoltat sunete premium de înaltă calitate, care sunt suficient de puternice pentru a-i avertiza pe cei apropiați de camion și totuși plăcute pentru șofer și alți utilizatori ai drumului”, spune Anna Wrige Berling.

Este important de știut că autocamioanele electrice vor fi în continuare mult mai silențioase decât cele convenționale.

„Sunetele sunt concepute pentru a nu pătrunde prin pereti. Camioanele noastre electrice vor permite în continuare livrări silențioase pe timp de noapte și vor contribui la condiții de muncă mai bune pentru șoferi și la un mediu mai curat și cu mai multă liniște”, spune Anna Wrige Berling.

Patru sunete diferite
Alerta acustică dezvoltată de Volvo pentru vehiculele electrice nu este de fapt doar un singur sunet, ci patru diferite, informând oamenii din apropiere despre ceea ce face camionul: mers înainte, staționare, mers înapoi etc. Sunetele vor varia în intensitate, în funcție de viteza camionului. și vor schimba frecvență în timpul accelerării și decelerării.

Dezvoltând transportul electric
Odată cu, recent anunțata lansare a vânzărilor pentru cele trei noi modele de camioane electrice grele – Volvo FH, FM și FMX – Volvo Trucks are acum o gamă impresionantă de șase camioane electrice grele și medii. Aceasta este în prezent cea mai completă gamă de camioane electrice comerciale din industrie.

„Camioanele electrice vor fi din ce în ce mai obișnuite în trafic, iar prin adăugarea la vehiculele noastre electrice a sistemului sonor de alertă acustică, suntem mândri că putem combina într-un mod deosebit strategia către emisii zero cu ambiția noastră de zero accidente”, afirmă Anna Wrige Berling.

Related posts