Volvo primește o comandă pentru 100 de camioane electrice din partea companiei DFDS

Volvo Trucks a primit o comandă de 100 de camioane electrice din partea companiei de logistică DFDS. Cu această recentă comandă, DFDS aproape că și-a dublat flota de camioane electrice Volvo, având în total 225 de unități – cea mai mare flotă de companie de camioane electrice grele din Europa.

DFDS, cea mai mare companie de shipping și logistică din nodul Europei, constată o cerere în creștere pentru soluții de transport cu impact ecologic mai redus. Compania a plasat, acum, o nouă comandă pentru 100 de camioane electrice Volvo. Până acum, DFDS a cumpărat în total 125 de camioane electrice grele, de la Volvo Trucks.

95 de camioane electrice Volvo sunt, în prezent, operaționale în Suedia, Danemarca, Lituania, Belgia și Țările de Jos, celelalte 30 urmând a fi livrate pe parcursul anului 2024. Datorită flotei sale în creștere de camioane electrice, DFDS a redus emisiile de gaze cu 1.516 t, până la sfârșitul anului 2023.* 

„Suntem foarte mândri să continuăm cooperarea strânsă cu DFDS. Această comandă de 100 de camioane electrice Volvo suplimentare este o dovadă a încrederii lor în compania noastră. Importanta creștere a flotei de camioane electrice a companiei DFDS arată că transportul cu zero emisii este o soluție viabilă aici și acum”, spune Roger Alm, președintele Volvo Trucks.

Noile camioane electrice, modelele actualizate Volvo FH Electric și FM Electric, vor fi utilizate pe nouă piețe din Europa, inclusiv în Marea Britanie, Irlanda, Țările de Jos, Belgia și Suedia.

DFDS deține, în prezent, cea mai mare flotă de camioane electrice grele din Europa și a făcut pași importanți pe drumul către atingerea țintei sale, de a avea cel puțin 25% din camioane electrificate până în 2030.

„Vrem să conducem tranziția către un transport rutier mai sustenabil. Flota noastră de camioane electrice, aflată în expansiune, nu numai că va contribui la reducerea impactului operațiunilor noastre asupra climatului, ci îi va permite companiei DFDS să sprijine mai multe companii care încearcă să își decarbonizeze lanțurile de aprovizionare. Cele 100 de camioane electrice noi subliniază angajamentul nostru de a impulsiona și mai departe dezvoltarea”, spune Niklas Anderson, EVP, Logistic Division la DFDS.   

Unele dintre noile camioane electrice vor fi utilizate pentru transportul de mărfuri către și de la fabrica de asamblare Volvo Trucks din Goteborg.

Începând din 2019, Volvo Trucks a livrat camioane electrice către clienți din 45 de țări de pe șase continente. Volvo oferă, în prezent, cea mai extinsă gamă de produse din industrie, cu opt modele electrice, acoperind o varietate largă de misiuni de transport, în zone urbane și interurbane.

Related posts