Volkswagen T6 – Multivan-ul futurist

Volkswagen Vehicule Comerciale trece în acest an printr-un program complex de înnoire a gamei sale de modele. Noul Transporter a primit numele T6, iar AutoReport.ro a testat rafinata versiune pentru transportul de persoane, vestitul Multivan.


Aceasta este a șasea generație a celui mai vechi și mai popular vehicul utilitar din lume.
Mașina de test este de fapt o versiune specială de lansare, cu o mulțime de opțiuni, sisteme și echipamente.
Odată cu lansarea noii generaţii Transporter, Volkswagen a lansat o versiune specială denumită Generation SIX, creată cu gândul la primul Transporter. Tocmai acest model a fost oferit redacției AutoReport.ro pentru un test. Am ales traseul București-Constanța și am încercat să obținem un consum cât mai mult pe autostradă.
Modelul ediție specială este bazat pe un Multivan Comfortline și poate fi echipat cu jante retro de 18 inci, faruri full LED şi o vopsea în două culori.
În materie de design, T6 vine cu o parte faţă nouă, care încorporează blocuri optice redesenate pentru a fi în concordanţă cu celelalte modele din gamă. În spate, stopurile au rămas mici şi îşi păstrează forma caracteristică, însă acum au LED-uri în interior.
Există schimbări subtile și la nivelul liniilor de pe părțile laterale. Per total mașina arată foarte bine și modern. În interior sunt cele mai multe noutăți: bordul a fost redesenat complet şi poate găzdui are sistem multimedia cu ecran tactil de 6,6 inch. Instrumentarul de bord este asemănător cu cel de pe un Golf. În interior au loc 8 persoane, spațiul pus la dispoziție fiind imens. T6 este una dintre primele dube care oferă și plăcere de a o conduce, iar manevrabilitatea ne amintește mai degrabă de o mașină compactă.
Potrivit informaţiilor oficiale, lista de motorizări include patru unităţi diesel de 2,0 litri (cu 84 CP, 102 CP, 150 CP sau 204 CP) şi două pe benzină, tot de 2,0 litri (cu 150 CP sau 204 CP). Toate propulsoarele Euro 5 şi Euro 6 sunt echipate cu sistemul stop/start.
Pe modelul de test avem tracțiune integrală 4Motion, dar și sistemul de asistenţă la coborârea pantelor (Hill Descent Assist).
La capitolul tehnologie, vanul german promite bunătăţi ca parbrizul încălzit, uşa portbagajului acţionată electric, regulatorul de viteză adaptiv (ACC) şi şasiul adaptiv (DCC) care modifică rigiditatea amortizoarelor prin intermediul celor trei moduri de funcţionare – comfort, normal şi sport.
Multivan ne-a convins prin comportamentul bun de drum, dar și prin consumul mic raportat la dimensiunile sale de vehicul utilitar. Noua generație aduce o mulțime de noutăți și arată bine.

VW T6 Multivan 2.0 TDI
0-100 km/h: NA
Viteza maximă: 202 km/h
Cilindree (cmc): 1.68
Putere (CP): 150 la 3.250 rpm
Cuplu maxim: 450 Nm la 1.400 rpm
L/l/î: 4.904 / 1.904 / 1.970
Masă proprie: 2.500 kg
Volum portbagaj (l): 335
Consum mediu: 5,5 l/100 km (urban)
Cutie de viteze: automată, 8 trepte

Related posts