Volkswagen ID. Buzz, peste 10.000 de comenzi înainte de a ajunge în showroom-uri

Modelul electric Volkswagen ID. Buzz a fost comandat deja de peste 10.000 de clienți din Europa, producția din 2022 fiind deja epuizată. Și asta fără ca mașina să fi ajuns în showroom-uri.

Informația, dezvăluită de publicația germană Automobilwoche citând o scrisoare trimisă angajaților de directorul de vânzări al Volkswagen Autovehicule Comerciale, este completată de o scurtă statistică a țărilor din care au fost făcute cele mai multe comenzi.

Astfel, conform lui Lars Krause, directorul de vânzări al diviziei Volkswagen Commercial Vehicle, au fost primite „10.000 de comenzi fără ca mașina să ajungă efectiv la dealeri și fără ca un singur client să o fi condus. Este pur și simplu impresionant”.

Oficialul notează și că aproximativ o treime dintre precomenzi au fost plasate din Norvegia, unde au fost sunt înregistrați deja 3.400 de clienți pentru ID Buzz. Pe locul doi urmează Germania cu 2.500 de comenzi, un sfert din volumul total, iar pe trei Țările de Jos (Olanda), cu 1.100 de comenzi. Și din Belgia sunt înregistrați deja circa 1.000 de clienți.
Documentul citat de Automobilwoche a fost trimis de Krause angajaților uzinei din Hanovra, acolo unde începând cu luna mai din acest an a demarat asamblarea vehiculului. Primele livrări sunt programate pentru luna octombrie.

Micul vehicul comercial electric Volkswagen ID. Buzz a fost primit cu multe aprecieri de fanii mărcii. Ba chiar și unii dintre concurenți au lăudat acest epigon al vestitului Bulli din anii `50.
Modelul costă 54.430 de euro în versiunea Cargo, cea destinată transportului de marfă, și 64.581 de euro în varianta pentru pasageri.

Related posts