Tranzacție: Americanii de la AIT Logistics, unul dintre principalii furnizori de soluții de logistică la nivel global, intră în România

Compania americană AIT Worldwide Logistics, printre principalii furnizori de soluții pentru lanțul global de aprovizionare, se extinde în România, preluând afacerile locale ale olandezilor de la Lubbers Logistics.

AIT a semnat un acord pentru achiziția transportatorului rutier de mărfuri Lubbers Logistics Group, cu sediul în Olanda, inclusiv a subsidiarei din România.

Achiziția va adăuga 18 noi centre de transport și depozite la rețeaua globală existentă a AIT, care numără peste 125 de locații, extinzând, în același timp, amprenta companiei în patru noi țări: Danemarca, Norvegia, România și Turcia.

Lubbers Logistics, companie specializată în servicii complexe de transport de mare valoare, deține, de asemenea, subsidiare în Germania, Italia și Regatul Unit, având aproximativ 380 de angajați în total. Compania a fost fondată în 1929 în Schoonebeek, Olanda.

Subsidiara din România, cu sediul în Ariceștii Rahtivani, județul Prahova și circa 42 de angajați, a obținut afaceri de 27,97 milioane de lei în 2022, în creștere cu 13% de la 24,7 milioane de lei în anul anterior.

Profitul net aproape s-a dublat, de la 1,2 milioane de lei în 2021 la 2,25 milioane de lei.

Cu sediul la Chicago, AIT Worldwide Logistics este unul dintre principalii furnizori de soluții de logistică la nivel global, având operațiuni în America de Nord, Asia și Europa și venituri brute de 2,5 miliarde de dolari în 2022.

Related posts