“The Good Move”, o călătorie direct către inima tranziției ecologice a Renault Trucks

Cum poate un actor-cheie în transportul rutier de mărfuri – un sector responsabil pentru 7% din emisiile de CO2 în Europa – contribui la limitarea încălzirii globale? Bruno Blin, Președintele Renault Trucks, ne oferă o primă perspectivă și explică cum compania sa se organizează și face schimbări semnificative pentru a reduce rapid și drastic amprenta sa de carbon în “The Good Move, angajată în decarbonizare”, o serie web în șapte părți care urmează să fie lansată pe 8 noiembrie 2023.

“Încălzirea globală este o realitate și suntem cu toții responsabili individual pentru deciziile și acțiunile noastre. Ce înseamnă asta pentru mine, președintele Renault Trucks, o companie care produce camioane pe șosele din întreaga lume?” Acestea sunt cuvintele de deschidere ale lui Bruno Blin pentru seria web “The Good Move, angajată în decarbonizare”.

Transportul rutier de mărfuri reprezintă într-adevăr 7% din totalul emisiilor de CO2 în Europa, făcându-l un sector cheie în lupta împotriva schimbărilor climatice. “Facem parte din problemă, ceea ce înseamnă că avem un rol fundamental în rezolvarea ei”, spune Bruno Blin. “Pentru că nu ne mai putem mulțumi cu pași mici, la Renault Trucks ne-am angajat să decarbonizăm industria noastră și să conservăm resursele, cu multe acțiuni concrete deja în desfășurare. Desigur, încă mai trebuie să facem multe. Asta am vrut să împărtășesc și să documentez în această serie.”

În “The Good Move, angajată în decarbonizare”, o serie web în șapte părți în format documentar, Bruno Blin, însoțit de un angajat al companiei, întâlnește experți: un profesionist în reciclarea bateriilor, un director de uzină, un specialist în logistică urbană, precum și un glaciolog și membru al Panelului Interguvernamental privind Schimbările Climatice (IPCC). Toți împărtășesc aceeași dorință de a aborda schimbarea colectivă – în practici, modele și, mai presus de toate, mentalitate. Pentru că răspunsul la provocarea climatică stă în colaborare și inovație.

Fiecare dintre cele șapte episoade ale seriei explorează un aspect specific al procesului de tranziție și evidențiază angajamentul Renault Trucks de a impulsiona trecerea la transportul durabil. Primul episod al acestei serii săptămânale va fi disponibil online pe 8 noiembrie 2023.

Related posts