Stellantis intră în afaceri de retrofit electric cu vehicule comerciale ușoare

Stellantis își extinde activitățile din segmentul de electrificare, țintind și vehiculele cu combustie existente pe șosele.

Împreună cu Qinomic, constructorul francez intră în sectorul de retrofit cu motoare electrice. Stellantis și Qinomic au semnat un parteneriat strategic pentru a dezvolta o soluție care să transforme LCV-urile cu motoare cu combustie în mașini cu propulsie exclusiv electrică. După cum anunță cei de la Stellantis, intenționează „să prelungească durata de viață și utilizarea vehiculelor, oferind în același timp acces la o soluție cu emisii zero la un preț accesibil”.

Procesul de echipare cu un sistem de propulsie electrică a mașinilor rulate a fost testat deja de foarte mulți antreprenori, inclusiv în România, însă marea majoritate a încercărilor au un caracter experimental, de atelier, și nu unul industrial. Cu ajutorul celor de la Qinomic, o companie franceză specializată în dezvoltarea de tehnologie înaltă, Stellantis vrea să transforme acest tip de echipare într-unul profesionist, care să asigure menținerea standardelor vehiculelor la nivelul specificațiilor de fabrică, atât în privința siguranței, cât și a fiabilității mașinii, pe parcursul vieții acesteia. „Sunt încântat de această colaborare cu Qinomic pentru dezvoltarea tehnologiei de modernizare”, a spus Alison Jones, vicepreședinte Stellantis, responsabul cu economia circulară. „Această inovație oferă clienților noștri profesioniști oportunitatea de a-și transforma actualele furgonete în mașini electrice, de a prelungi durata de viață a vehiculului și de a îndeplini cerințele legale și nevoile de mobilitate”.

Soluția de retrofit electric își propune să asigure o prelungire a duratei de viață a autovehiculelor, dar și deschiderea accesului către zonele urbane cu restricții de emisii. Costul de echipare cu motor și transmisie electrice, împreună cu o baterie corespunzătoare, ar urma să fie mult mai accesibil decât cel necesar cumpărării unui vehicul nou.

Related posts