Start pentru Renault Trucks OPTIFUEL CHALLENGE 2017

Cea de-a patra ediție a Optifuel Challenge, competiția de conducere economică organizată de către Renault Trucks, este pe punctul de a începe. În total, peste 2.500 de șoferi din întreaga lume  vor concura în țările lor, la volanul unui camion Renault Trucks T Optifuel. Cel mai bun șofer din fiecare țară, cel care consumă cel mai puțin, fără a sacrifica viteza comercială, va participa în marea finală internațională în toamna anului 2017.

Reducerea consumului de combustibil nu depinde numai de camion, ci și de șofer, așa cum o demonstrează competiția Renault Trucks Optifuel Challenge. Aceasta răsplătește cel mai economic șofer, o dată la doi ani, începând din 2012. Peste 2.500 de șoferi din 31 de țări vor concura la volanul unui Renault Trucks T. O caravană de 10 camioane Renault Trucks T480 Optifuel vor traversa șoselele europene, începând cu luna aprilie 2017.

Etapele de preselecție: start în aprilie 2017

Fiecare țară care participă în Optifuel Challenge susține etape de preselecție. În România, acestea se vor desfășura din aprilie până în iunie 2017, consecutiv, la centrele service Renault Trucks din următoarele oraşe: Cluj, Oradea, Bucuresti, Bacau/Iaşi, Buzău, Piteşti, Timişoara, Constanţa, iar cei mai economici șoferi vor fi selectați prin intermediul aplicației Optifleet. Startul competiţiei va fi dat la Cluj, preselecţiile desfăşurându-se între 10 şi 21 aprilie.

Șoferii participanți vor fi evaluați și ierarhizați în funcție de rezultatele de consum de combustibil şi de timpul parcurs. Instrumentul Optifleet evaluează aptitudinile individuale de conducere și modul de utilizare a camionului, pe baza unui algoritm elaborat datorită experienței de peste 20 de ani a Renault Trucks în ceea ce privește conducerea economică. Acest sistem măsoară eficiența conducerii pe baza a trei criterii principale:

– Anticiparea (utilizarea inerției vehiculului și a pedalei de frână)
– Folosirea corectă a vehiculului (timp petrecut în zona eficientă)
– Timp petrecut la relanti

Cei mai buni șoferi vor fi aleși pentru finala națională, care, în România, se va desfășura la începutul lunii iulie.

Înscriere concurs şi regulament:

Înscrierile la concurs se fac cronologic în funcţie de oraşul în care se desfăsoară competitia. Pentru preselecţiile din Cluj, 10-21 aprilie, faceţi click aici pentru a downloada formularul de înscriere şi regulamentul. Formularul trebuie completat electronic şi trimis la adresa de email: renault-trucks@freecomm.ro pana pe 7 aprilie.

Octombrie 2017: finala internațională

Cei mai economici șoferi din fiecare dintre cele 31 de țări participante la competiție se vor confrunta în cadrul marii finale internaționale din octombrie 2017. Finala va fi divizată în două părți: întâi, participanții vor răspunde la un chestionar care le va testa cunoștințele din domeniul conducerii economice, urmat de un test de conducere, pe șosea, la volanul unui camion Renault Trucks T Optifuel, care va dura aproximativ 40 de minute. Câștigător va fi desemnat șoferul care consumă cel mai puțin, fără a sacrifica viteza comercială.

Lista celor 31 de țări participante:

Algeria, Austria, Belgia, Bulgaria, Chile, Croația, Elveția, Estonia, Franța, Finlanda, Germania, Israel, Italia, Letonia, Lituania, Luxemburg, Marea Britanie, Maroc, Norvegia, Olanda, Polonia, Portugalia, Republica Cehă, România, Serbia, Slovacia, Slovenia, Spania, Tunisia, Ucraina și Ungaria

Related posts