Șoselele cele mai periculoase din Uniunea Europeană sunt în România

Șoselele din Germania se situează peste nivelul mediu al UE în ceea ce privește siguranța rutieră. Totuși, țara nu face parte din grupul fruntaș când vine vorba despre siguranță, arată o analiză Die Welt.
Șoselele cele mai periculoase din UE sunt în România. După cum reiese din datele statistice actuale ale Comisiei UE privind victimele decedate în trafic, în 2020 numărul acestora a fost de 92 la un milion de locuitori. În grupa „fruntașă” se află de asemenea și Bulgaria (81), Lituania (78) și Croația (72).

Cele mai puține victime din trafic se află în Malta (17) și Suedia (20). Cu 31 de decese la un milion de locuitori, Germania se găsește clar sub nivelul mediu al UE de 45 de cazuri, iar Franța se situează exact la această valoare. Țări ca Danemarca, Irlanda sau Olanda se prezintă mai bine față de cele mai mari două state.

În total numărul victimelor de trafic din UE a crescut în 2021. Potrivit datelor statistice ale Comisiei, pe șoselele celor 27 de state membre au decedat 19.896 de persoane, ceea ce reprezintă față de anul precedent un plus de 6 procente. În comparație cu anul de dinaintea pandemiei de coronavirus, 2019, valorile erau cu 13 procente mai mici. La acest moment nu există încă datele pentru anul 2022, dar experții se așteaptă la o nouă creștere cu 10% față de anul 2021. Astfel, obiectivul de a înjumătăți până în 2030 numărul victimelor față de 2020, se confruntă cu o provocare puternică.

Related posts