Şoferii care au împlinit 70 de ani vor primi permis de conducere cu valabilitate scurtă

Şoferii care au împlinit vârsta de 70 de ani vor fi obligaţi să efectueze mai rapid un control medical pentru a primi dreptul de a mai conduce o maşină pe drumurile publice, se arată într-un proiect de lege din Parlament În plus, permisul lor auto urmând astfel să aibă o valabilitate mai scurtă.

Şoferii care au împlinit vârsta de 70 de ani vor fi obligaţi să efectueze un control medical anual pentru a primi dreptul de a mai conduce o maşină pe drumurile publice.

Modificarea în acest sens a legislaţiei rutiere a fost pregătită în Parlament în această lună, sub forma unui proiect de lege. Iniţiatorul proiectului a fost reales parlamentar aşa că el îşi va susţine proiectul în continuare.

Proiectul stabileşte astfel că, prin derogare de la regula actuală, valabilitatea administrativă a permiselor de conducere este de 1 an în cazul persoanelor care au împlinit vârsta de 70 de ani.

Limitarea valabilităţii este argumentată prin faptul că datele statistice indică numeroase accidente rutiere provocate de persoane care au atins vârsta de 70 de ani, din cauza înrăutăţirii stării de sănătate care survine în intervalul celor 10 ani în care, astăzi, carnetul auto le este valabil.

Limitarea este astfel văzută ca o garanţie a siguranţei atât pentru şoferul în vârstă, dar şi pentru celelalte persoane din trafic.

Related posts