Scădere semnificativă a acţiunilor Lyft, Uber şi DoorDash, după ce secretarul pentru Muncă al SUA a spus că lucrătorii lor ar trebui încadraţi ca angajaţi

Acţiunile companiilor Lyft, Uber şi DoorDash au scăzut semnificativ, joi, după ce secretarul pentru Muncă al Statelor Unite, Marty Walsh, a afirmat într-un interviu că lucrătorii lor ar trebui să fie încadraţi drept angajaţi, transmite CNBC.

Titlurile Uber au coborât în timpul tranzacţiilor cu peste 6%, iar cele ale Lyft şi DoorDash cu peste 10%.

”Analizăm această situaţie, dar mulţi lucrători la cerere ar trebui să fie încadraţi ca angajaţi…în unele cazuri sunt trataţi cu respect, iar în unele cazuri nu sunt trataţi cu respect şi cred că trebuie să existe o consecvenţă la nivel general”, a declarat Walsh pentru Reuters.

Walsh a mai spus că departamentul său va contacta companiile care angajează lucrători la cerere, pentru a se asigura că aceştia au acces la salarii consistente, concedii pentru boală şi îngrijire a sănătăţii.

”Aceste companii obţin profituri şi venituri şi nu voi critica pe nimeni pentru acest lucru, pentru că despre asta este vorba în America. Dar în acelaşi timp vreau să mă asigur că succesul ajunge până la muncitor”, a adăugat Walsh.

Opiniile acestuia ar putea da tonul în privinţa planurilor administraţiei de la Casa Albă referitoare la economia la cerere.

Modificarea semnificativă a politicii ar putea perturba modelul de afaceri al aplicaţiilor de ride-hailing şi de livrare a mâncării, făcând mai dificilă trecerea la profitabilitate.

Uber şi Lyft anticipează că vor deveni profitabile până la sfârşitul acestui an, pe baza EBITDA.

În cel mai recent trimestru, Uber a pierdut 968 de milioane de dolari, pe baza GAAP.

Luft a pierdut 458 de milioane de dolari, iar DoorDash 312 milioane de dolari, în trimestrul trecut.

Încadrarea şoferilor drept contractori permite companiilor să evite beneficiile costisitoare asociate angajaţilor, cum ar fi asigurarea pentru şomaj.

Related posts