Rutele eco din Google Maps sunt disponibile și în România

Google anunță extinderea disponibilității funcției de ghidare economică a mașinilor, care va fi disponibilă, în curând, în câteva zeci de țări din Europa, inclusiv România.

În octombrie anul trecut, Google Maps lansa o funcție prin care oferea utilizatorilor opțiunea alegerii celui mai economic traseu, atât ca măsură de economisire a energiei, cât și de protejare a mediului. Disponibilă până acum doar în SUA, Canada și Germania, această facilitate este acum extinsă în aproape 40 de țări europene, anunță Google, printre care și țara noastră.
Utilizatorii pot acum să specifice tipul de motor al propriei mașini, pentru ca toate calculele și configurările pentru rute să se facă în funcție de ceea ce este mai bine pentru tipul respectiv de motor. Aceste rute sunt realizate combinând informații furnizate de Agenția Europeană de Mediu și Laboratorul Național de Energie Regenerabilă al Departamentului de Energie din Statele Unite, cu aportul informațiilor colectate de aplicație și algoritmii de învățare mecanică ai companiei. Noile opțiuni vor fi implementate treptat, începând din această săptămână.

Related posts