România cere despăgubiri pentru pierderile transportatorilor din cauza neaderării la Schengen

Ministrul Transporturilor, Sorin Grindeanu, a anunţat că România vrea să ceară despăgubiri pentru pierderile transportatorilor din cauza opunerii Austriei față de aderarea României în Schengen.

„Am cerut colegilor mei şi până mâine la prânz să îmi prezinte o situaţie şi voi cere şi aceste sume sau statul român cred că ar fi bine să le ceară legate de costurile pe care le-au avut transportatorii pentru că nu am intrat în Schengen. Înţeleg că au fost nişte deştepţi în trecut, care au fost miniştri ai Finanţelor şi apoi prim-miniştri şi apoi s-au angajat la nişte ţinte de deficit pe care greu poţi să le atingi, asta fiind într-o perioadă de pandemie.

Suntem singura ţară în acea procedură de deficit excesiv la nivel de UE. Omul critică, dar el e responsabil. La Cîţu mă refer. A venit peste noi şi conflictul din Ucraina. Nu poţi să compari costurile pe care România le are fiind la graniţă şi având cea mai mare graniţă cu Ucraina şi impactul pe care acest război îl are asupra României şi să încerci să rămâi în acele ţinte de deficit. E absolut imposibil”, a afirmat Grindeanu.

Nu s-a precizat sub ce formă vor fi cerute despăgubiri, cărei instituții, dacă acțiunile vor fi îndreptate împotriva Austriei sau împotriva unei instituții comunitare și dacă acest lucru va însemna deschiderea unei acțiuni în justiție.

Related posts