Renault Trucks România, alături de Crucea Roșie în lupta anti-Covid19

Împreună cu RT Financial Services, Renault Trucks România a pus la dispoziție un camion din gama D organizației Crucea Roșie Română. Acesta va fi folosit pentru intervențiile umanitare pe perioada crizei cauzate de pandemia Covid-19.

Vehiculul dat în utilizare pentru transport umanitar către Crucea Roșie Română este un model din gama nouă de distribuție, Renault Trucks D de 7,5T. Acesta este destinat transportului echipamentelor medicale și a donațiilor de orice tip către spitale, oamenii aflați în carantină, izolare sau către persoanele nevoiașe afectate puternic de situația de criză.
Ușor de manevrat și cu un tonaj mic de 7,5T, camionul este foarte util pentru accesul facil pe care îl conferă în interiorul orașelor, acolo unde se găsesc marea majoritate a spitalelor și a centrelor de carantină. Sarcina utilă este de 2970 kg, iar caroseria tip box oferă un volum util de ca. 30mc.

Printre primele transporturi, Renault Trucks D va livra donațiile cu frigidere, masini de spalat, dar și combinezoane de protecție pentru cadrele medicale.

Inițiativa cu caracter umanitar este susținută și de Renault Trucks în Franța care va pune la dispoziție către Crucea Roșie Franceză 2 autocamioane de 19 T pentru transportul frigorific și încă 4 vehicule utilitare de 20mc.

De asemenea, Renault Trucks a început producția prin imprimare 3D a vizierelor de plastic la sediul din Lyon, Saint-Priest cu un volum de 100 bucăți pe zi. Această operațiune este coordonată de către angajații Renault Trucks pe bază de voluntariat, cu o puternică motivație de a contribui la efortul de solidaritate națională în timpul pandemiei. Vizierele au ca destinație cadrele medicale din Lyon și împrejurimi.

Related posts