Renault Trucks lansează o nouă versiune Optifleet

Optifleet, software-ul de management al flotelor dezvoltat de către Renault Trucks, este, acum, disponibil în versiune mobilă. Indiferent unde s-ar afla, operatorii au, acum, acces în timp real la informațiile privind flotele.

Renault Trucks își lansează aplicația Optifleet, versiunea mobilă a instrumentului său de management al flotelor. Optifleet poate, acum, să fie utilizat de la distanță, pe telefoane mobile sau tablete, permițând transportatorilor să-și urmărească flotele peste tot, în orice moment și să reacționeze cu repeziciune la orice eveniment neprevăzut.

Interfața simplificată a aplicației Optifleet permite managerilor de flotă să-și acceseze vehiculele cu un singur click și să le aloce cu ușurință noi sarcini (My fleet now – Flota mea acum), sau să urmărească și să evalueze comportamentul individual al șoferilor, precum și modul în care aceștia utilizează vehiculele (Ecoscore). De fapt, există trei module care sprijină transportatorii să optimizeze comportamentul șoferilor, să-și administreze flotele în mod eficient și să-și controleze costurile de operare:

– Modulul Check oferă informații tehnice despre vehicul care sunt în special utile pentru reducerea consumului de combustibil și a emisiilor de CO2. Acesta include funcțiunea Ecoscore, care monitorizează și analizează stilurile de conducere și identifică zone in care pot fi adoptate acțiuni pentru reducerea consumului de combustibil.

– Modulul Map realizează geo-localizarea vehiculelor în timp real, analizând rutele adoptate, pentru a optimiza timpul și kilometrii parcurși.

– Modulul Drive oferă informații în ceea ce privește timpii de conducere și permite operatorilor să acceseze de la distanță datele de pe cardurile șoferilor și din memoriile tahografelor.

Cu această nouă aplicație mobilă Optifleet, Renault Trucks își dezvoltă și mai mult soluțiile, pentru a oferi suport transportatorilor preocupați de urmărirea și reducerea consumului de combustibil și a emisiilor de CO2. Datorită managementului în timp real al flotelor, operatorii pot reacționa mai rapid și își pot crește profitabilitatea, crescându-și, în același timp, satisfacția clienților lor. În practică, Optifleet poate genera economii de până la 5.000 EUR per an, per vehicul.

Aplicația Otifleet poate fi, acum, descărcată de pe AppStore și Google Play. Utilizarea aplicației este posibilă odată cu abonamentul la serviciile Optifleet.

Related posts