Renault Trucks E-Tech T și C, camioane electrice disponibile pentru precomandă și în România

Renault Trucks a anunțat deschiderea precomenzilor pentru Renault Trucks E-Tech T și C, modele dedicate transportului regional și, respectiv, construcțiilor urbane. Aceste noi camioane electrice de 44 t vor fi produse la fabrica producătorului de la Bourg-en-Bresse.

Modelele Renault Trucks E-Tech T și C sunt acum disponibile pentru precomandă prin intermediul subsidiarelor Renault Trucks din Europa. Cărăușii care doresc să cumpere un vehicul electric din gama grea pot să își rezerve deja primele sloturi de producție. Producția modelelor Renault Trucks E-Tech T și C este programată să înceapă la sfârșitul anului 2023, în Bourg-en-Bresse.

O gamă largă de motoare electrice și baterii

Pentru a îndeplini multitudinea de cerințe din transportul regional și din activitățile de transport urban, Renault Trucks E-Tech T și C pot fi comandate cu două sau cu trei motoare electrice, care furnizează o putere combinată de până la 490 kW.

Este disponibilă o gamă largă de baterii de tracțiune, Renault Trucks E-Tech T și C putând fi echipate cu 4 până la 6 pachete de baterii litiu-ion, care pot dezvolta între 390 și 540 kWh. Bateriile se pot reîncărca în întregime prin AC până la 43 kW, sau prin DC până la 250 kW. Aceste camioane vor fi capabile să parcurgă până la 300 km cu o singură încărcare sau până la 500 km cu o încărcare rapidă intermediară (250 kW).

Celulele și modulele bateriilor vor fi furnizate de către Samsung SDI și asamblate la Ghent, Belgia, la o fabrică din Grupul Volvo, căruia îi aparține și Renault Trucks.

Trei tipuri de PTO și o gamă largă de ampatamente

Pentru a se adapta cu ușurință oricărui tip de caroserie și, în consecință, oricărei utilizări, Renault Trucks E-Tech T și C pot fi echipate cu trei tipuri de prize de putere (PTO), electrică, electromecanică și pe cutia de viteze.

Renault Trucks E-Tech T și C, cu o masă totală autorizată de 44 t, pot fi comandate în versiuni tractor 4×2 și 6×2, cu cabină lungă și ampatament de 3.900 mm. În versiune rigidă, sunt disponibile modele 4×2, 6×2 și 8×4 tridem, cu cabină scurtă sau lungă și cu o gamă de 11 ampatamente, între 3.900 și 6.700 mm.

O gamă de servicii proiectată pentru performanță optimă

Pentru o operare fără probleme și performanță optimizată, Renault Trucks E-Tech T și C vin însoțite de o gamă completă de servicii. În particular, clienții pot beneficia de contractul de mentenanță predictivă Start & Drive Predict, care monitorizează starea bateriilor și a componentelor supuse uzurii, previne opririle neplanificate ale vehiculului și permite gruparea și optimizarea operațiunilor de întreținere. Renault Trucks E-Tech T și C sunt compatibile cu Optifleet, un pachet software de management care le permite șoferilor să-și planifice cursele, alocă acestora curse de la distanță, informează clienții în privința timpilor de livrare și monitorizează nivelurile de încărcare ale bateriilor în timp real, pentru optimizarea consumului de energie.

Renault Trucks E-Tech T și C sunt parte integrantă a unui ecosistem complet pentru decarbonizarea transporturilor oferit de către producător, care constă dintr-un suport personalizat pentru cărăuși, în timpul tranziției energetice, de la examinarea și analizarea necesităților lor, la monitorizarea implementării și operării. Această analiză include instrumentul Range Simulator (Simulator de Autonomie), care le permite experților Renault Trucks să analizeze consumul vehiculelor cât mai aproape posibil de utilizarea reală – luând în considerare ruta GPS, condițiile meteorologice, sarcina utilă și utilizarea sistemelor auxiliare.

Related posts