Renault Kangoo Z.E. – electrificarea utilității

Deja când vorbești despre utilitare electrice, atingi o barieră psihologică a șoferilor profesioniști. Cu toate acestea, electrificarea în acest domeniu a dovenit că este posibilă. Reanult Kangoo ZE testat de noi demonstrează acest lucru.


Noua baterie Z.E. 33 îi asigură modelului KANGOO Z.E. o autonomie de până la 200 km în condiții reale de drum cu o singură încărcare. La o autonomie care trece de 200 kilometri, Kangoo ZE devine o alternativă bună mai ales pentru companiile de curierat.
Din punct de vedere al designului nu poate fi inovat foarte mult la o utilitară. Cu toate acestea, chiar și cu liniile de tip cutie ale lui Kangoo, francezii au reușit să scoată un design plăcut, mai ales pe partea față. Este drept că versiunea Kangoo ZE merita mai multe elemente distinctive specifice mașinilor eco, dar vor apărea pe modelul viitor.
În versiunea testată de noi, deocamdată, acest model este singura utilitară pentru persoane 100% electrică disponibilă pe piață. Este un vehicul polivalent cu cinci locuri și spațiu cargo generos.
Renault Kangoo Z.E. 33 Maxi L2 este un vehicul polivalent, cu motor de 60 CP și autonomie urbană reală în preajma a 180 km vara și 120 km iarna, datorită unui set de acumulatori Litiu-Ion de 33 kWh.
Cu o transmisie automată cu o singură treaptă, Kangoo Z.E. e o plăcere la condus. Ne bucurăm că am scăpat de cutia manuală întâșnită pe multe utilitare și conducem confortabil indiferent de trafic. Acest confort este dublat de rularea foarte silențioasă specifică oricărui vehicul electric. Acumulatorii sunt integrați în podea și fac ca această autoutilitară să aibă centrul de greutate mult mai jos, făcând-o mult mai stabilă, mai ales în curbe și când nu este încărcată.
În interior, spațiul este generos. Din păcate, aceasta este singura calitate a interiorului. Avem finisaje de utilitară, materiale de utilitară și, per total, un aspect destul de spartan. Mașina compensează, în schimb cu un sistem auxiliar de încălzire alimentat cu motorină (da, ați citit bine, mașina are inclusiv rezervor cu bușon). Un alt plus al acestei mașini este faptul că este foarte silențioasă.
Suita de sisteme de siguranță activă se limitează la strictul necesar, adică ESP și senzori de parcare, parcă… Protecția, în schimb, este una destul de bună, Kangoo fiind în topul utilitarelor din acest punct de vedere.

Renault Kangoo Z.E. 33 Maxi L2
Viteza maximă: 130 km/oră
Dimensiuni (L/l/î) mm: 4.666/1.829/1.836
Masă proprie: 1.505 kg
Cuplu: 228 Nm
Putere (CP): 60
Autonomie: 270 declarată (220 în test)
Transmisie – automată

Related posts