Proiect: Mașinile cu propulsie electrică și cu masa de peste 5 tone ar putea fi exceptate de la plata taxelor în București

Autovehiculele cu masa maximă autorizată mai mare de cinci tone, având propulsie electrică, ar putea fi exceptate de la plata taxelor și de la obținerea autorizațiilor de circulație. Măsura se regăsește într-un proiect de hotărâre inițiat de viceprimarul Stelian Bujduveanu (PNL), care va fi dezbătut în ședința de joi a Consiliului General al Capitalei.

Conform referatului de aprobare, dinamica dezvoltării imobiliare din Capitală impune o atentă supraveghere a traficului autovehiculelor a căror masă maximă depășește cinci tone. Totodată, este vizată încurajarea folosirii unor autovehicule nepoluante. Astfel, Direcția Transporturi propune modificarea hotărârii de Consiliu General nr. 134 din august 2004, adăugând prevederi privind exceptarea de la plata taxelor și de la obținerea autorizațiilor de circulație a autovehiculelor ce depășesc cinci tone, care au propulsie electrică, precum și privind extinderea atribuțiilor de control către Polițiile Locale de sector și Poliția Locală a Municipiului București, pentru a ajuta Brigada Rutieră a Poliției Capitalei.

Conform hotărârii, pentru a beneficia de dreptul de circulația fără autorizație pe întreg teritoriul Municipiului București, posesorii autovehiculelor cu masa maximă autorizată mai mare de cinci tone, având propulsie electrică, au obligația de a solicita de la Direcția Transporturi – Serviciul Autorizări Auto emiterea avizului de circulație. Cererea pentru emiterea avizului va fi însoțită de certificatul de înmatriculare și de cartea de identitate a autovehiculului pentru care solicită avizul. Avizul va avea o valabilitate de 12 luni de la data emiterii.

Related posts