Poliția Română va achiziționa 700 de autovehicule de la ofertantul unic Renault Group

Renault va livra Poliției Române autovehicule în valoare de 15,7 milioane de euro, cel mai probabil marca Dacia, ca urmare a atribuirii contractului pe două din loturile unei licitații mai ample, demarată anul trecut, pentru o paletă largă de vehicule, de la motociclete, la microbuze de transport.

Poliția Română va cumpăra 700 de automobile de la Renault Group, ca urmare a câștigării procedurii organizate în cursul anului trecut și încheiată în urmă cu câteva zile. Este vorba despre loturile 4 și 5 din licitația desfășurată de Inspectoratul General al Poliției Române în 2022, care urmărea achiziția a sute de vehicule pentru intervenție și transport.

Între timp, cele mai multe din loturile pe care era defalcată licitația au fost anulate, fiind menținute cel pentru motociclete, două loturi pentru autoutilitare și mașini 4×4, precum și cele pentru Poliția Rutieră și Poliția de Ordine Publică. Contractele sunt de tip acord cadru, cu contracte subsecvente. Cele două loturi se referă la „autovehicule pentru munca de circulație”, lotul 4, care are o valoare maximă pentru cel mai mare contract subsecvent de 1,15 milioane de euro, cu o valoare totală estimată de 6,9 milioane de euro, și la „autovehicule pentru ordine publică”, lotul 5, cu cel mai mare contract subsecvent având o valoare maximă de 1,15 milioane de euro și o valoare totală estimată de 9,2 milioane de euro.

Cantitatea maximă a acordului cadru a fost estimată la 300 de unități și, respectiv, la 400 de unități, adică în total 700 de unități.

Oferta câștigătoare a fost depusă de Renault Comercial Roumanie SRL, companie care se ocupă de distribuția și vânzarea de automobile Renault și Dacia pe teritoriul României, iar prețul oferit a fost de 15,78 milioane de euro. Asta înseamnă că, la volumul de vehicule solicitat de ofertă, mașinile vor fi Duster sau Jogger, la un preț mediu de puțin peste 22.000 de euro. Renault a fost singurul ofertant pe cele două loturi, ceea ce înseamnă că ori condițiile din licitație nu au putut fi îndeplinite de alți producători, ori prețul estimat a fost considerat inacceptabil de concurenții Renault Group.

Licitația IGPR a avut pe lista de achiziții motociclete, laborator criminalistic – VAN, autovehicule pentru transport câini de serviciu, autovehicule pentru munca de circulație, autovehicule pentru ordine publică, autoutilitare de două tipuri, autovehicule pentru transport efective și intervenție de două tipuri, autovehicule pentru transport persoane și/sau materiale cu 5 locuri 4×4, microbuze de 16+1 locuri, autovehicule pirotehnice.

Au fost anulate, în luna august 2022, loturile cu laborator criminalistic – VAN, autovehicule pentru transport câini de serviciu, autoutilitare, autovehicule pentru transport efective și intervenție și autovehicule pirotehnice. Celelalte loturi sunt încă în desfășurare sau deliberare. Prețul total inițial al vehiculelor pe care IGPR a intenționat să le cumpere prin această licitație a fost estimat la 44,49 milioane de euro.

Related posts