PEUGEOT a prezentat van-ul electric e-Traveller

PEUGEOT a anunțat că e-Traveller este disponibil acum cu motorizare 100% electrică. Van-ul vine cu 2 niveluri de autonomie ce oferă până la 330 km in ciclul de omologare WLTP.

Disponibil în configurații multiple adaptate pentru transportul pasagerilor, cu un design elegant, fără compromisuri în ceea ce privește performanța și capabil să acceseze centrul orașelor cu acces restricționat, noul PEUGEOT e-Traveller răspunde așteptărilor clienților, grație interiorului și echipamentelor de ultimă generație.
Echipamente și Modularitate, Next Gen Space Modularity :
Noul PEUGEOT e-Traveller răspunde așteptărilor pieței, dar și nevoilor clienților persoane fizice si companiilor. e-Traveller este disponibil în 2 game dedicate transportului de pasageri și activităților recreaționale:

 • Shuttle:
  Pentru profesioniști și specialiștii în transportul de persoane (Taxi, Hotel, Aeroporturi) cu nivelurile de echipare Business (5-9 locuri) și Business VIP (6-7 locuri).
  Ușile laterale culisante electrice cu sistem hands-free pe partea stângă și pe partea dreaptă oferă acces simplificat pentru pasagerii care se bucură de intimitate grație geamurilor fumurii (opacitate 70%) și extra-fumurii (opacitate 90%).
  În funcție de versiune, pasagerii de pe rândurile 2 și 3 dispun de scaune culisante din piele, independente, cu cotiere sau de banchete culisante fracționate 2/3-1/3, cu spătare ce se pot înclina individual.
  Nivelul de echipare Business VIP oferă 4 locuri independente față în față sau 5 locuri, climatizare tri-zonă cu funcție de difuzare fină și pavilion vitrat ce poate fi obturat, care contribuie la starea de bine a pasagerilor.
 • Combispace :
  Este disponibil doar pentru nivelurile de echipare Active și Allure. Disponibil cu 5-8 locuri, Combispace răspunde diferitelor nevoi ale familiilor, dar și ale iubitorilor de escapade și sport, grație configurațiilor multiple de scaune culisabile și amovibile. Această flexibilitate permite maximizarea spațiului interior și oferă confort pasagerilor. Copiii se pot bucura de măsuțele tip “avion” de pe rândul 2 și sunt protejați de storurile parasolare integrate.
  Noul PEUGEOT e-Traveller oferă o manevrabilitate sporită și se adaptează tuturor dorințelor și nevoilor din viața de zi cu zi. Modelul îți permite să te abați de pe drumurile circulate datorită sistemului Grip Control ce se adaptează oricărui tip de teren întâlnit. Conducătorul auto poate selecta de la comutatorul rotativ dispus pe consola centrala modul de tracțiune pe care îl dorește (Zăpadă, Noroi, Nisip, ESP Off).
  Versiunea Combispace oferă acces simplificat la portbagaj datorită lunetei cu deschidere, dotare extrem de utilă atunci când la locul de parcare nu există suficient spațiu pentru a deschide hayonul.
  Versiunea PEUGEOT e-Traveller Combi este adecvată, prin spațiul disponibil, prin confortul și interiorul adaptate transportului zilnic, pentru asociații, cluburi sportive sau pentru transportul angajaților. Disponibil în configurație de 2-9 locuri, vehiculul rulează cu zero emisii.

Pentru și mai multă versatilitate, noul PEUGEOT e-Traveller este disponibil în 3 versiuni de lungime:

 • Compact (4.60 m)
 • Standard (4.95 m)
 • Long (5.30 m)

Modelul are o înălțime de numai 1.90 m, ce garantează accesul în majoritatea parcărilor.
Unică în segment, versiunea Compact (4.60 m) primește până la 9 pasageri la bord. Raza de bracaj de 11.30 m și dimensiunile compacte contribuie la manevrabilitatea acestui model în oraș, în special pe străzile înguste și centrele congestionate ale orașelor. Motorul electric oferă libertate de mișcare, chiar și în zonele cu acces restricționat.
Diferitele versiuni se remarcă prin confortul și spațiul interior disponibil pentru toți pasagerii, atât cei din față, cât și cei din spate, situați pe rândurile 2 și 3. Pasagerii se simt confortabil, indiferent de locul pe care îl ocupă. Noul PEUGEOT e-Traveller oferă un spațiu maxim pentru pasageri și poate transporta până la 9 persoane, cu un volum al portbagajului de 1.500 litri sau 5 persoane, cu un volum al portbagajului de 3.000 sau chiar 4.900 de litri, grație scaunelor amovibile de pe rândurile 2 și 3.
Compartimentul pasagerilor propune numeroase spații de depozitare interioare deschise sau închise, ce oferă până la 74 litri în total.

Noul PEUGEOT e-Traveller adoptă dimensiuni exterioare compacte și oferă în același timp capacități maxime de încărcare. Bateria este poziționată sub podea și nu afectează volumul portbagajului sau numărul de locuri de la bordul autovehiculului, care sunt aceleași cu cele oferite de versiunile termice.
Această poziționare favorizează rigiditatea și asigură plăcere la condus, grație repartizării excelente a greutății. Confortul suspensiilor este perfect asigurat de amortizoare, dar și de arcurile specifice care garantează cele mai bune performanțe atunci când vehiculul este încărcat sau descărcat.
Capacitatea de remorcare rămâne aceeași, cu posibilitatea de a tracta o sarcină de până la 1.000 kg.

Rămânând fidel conceptului mărcii Peugeot “Power of Choice”, noul PEUGEOT e-Traveller păstrează stilul elegant și robust al versiunilor termice, la care se adaugă câteva semne distinctive. La exterior leii dicroici (culoarea se schimbă în funcție de unghiul din care este privită), în partea frontală și partea din spate, soclu de încărcare pe aripa stângă față, grilă intermediară specifică și monograma “e-Traveller” în partea din spate.

La interior oferă instrumentar de bord analogic cu ecran color, adaptat versiunilor electrice, grafică specifică pentru ecranul tactil central cu navigație 3D conectată și funcții TomTom Traffic, care include acum stațiile de încărcare disponibile și autonomia în funcție de nivelul de încărcare al bateriei un nou sistem “e-Toggle” pentru controlul funcțiilor cutiei de viteze și un comutator de selectare a modului de condus, pentru a schimba între modurile Eco, Normal sau Power.

La nivelul postului de condus, consola centrală a fost reproiectată pentru a găzdui noul sistem “e-Toggle” de control al cutiei de viteze, perfect integrat și ergonomic, ce oferă acces la funcțiile Park / Reverse / Neutral / Drive și Brake, Comutatorul de selectare a celor 3 moduri de condus și Un spațiu de depozitare în partea superioară.

PEUGEOT e-Traveller oferă un motor electric 100% cu o putere maximă de 100 kW și un cuplu maxim de 260 Nm disponibil încă de la pornire, pentru o reactivitate imediată, fără vibrații, zgomot, fără schimbări de trepte de viteză, fără miros și, desigur, fără emisii de CO2.
Trenul de rulare electric este similar cu cel utilizat pentru noile PEUGEOT e-208 și e-2008, fiind însă modificată cutia de viteze, care este mai scurtă pentru a respecta constrângerile în materie de încărcare specifice vehiculelor utilitare.
Performanțe în modul POWER (date în curs de omologare) :
Viteza maximă este de 130 km/h
Accelerația de la 0 la 100 km/h se face în 13.1 s
1000m cu start de pe loc se parcurg în 35.8 s
Accelerația de la 80 la 120 km/h se face în 12.1 s
Noul PEUGEOT e-Traveller este primul vehicul electric PEUGEOT care oferă posibilitatea alegerii valorii de autonomie. În funcție de necesități, capacitățile disponibile ale bateriilor litiu-ion sunt de 50 kWh (18 module) și 75 kWh (27 module).
Versiunile (Compact, Standard și Long) disponibile cu bateria de 50 kWh oferă o autonomie de până la 230 km conform protocolului de omologare WLTP (Worldwide harmonized Light vehicles Test Procedures).
Versiunile Standard și Long pot fi, de asemenea, echipate cu baterie de 75 kWh pentru o autonomie de până la 330 km, conform aceluiași protocol de omologare.
Conectată la circuitul de transfer de căldură din habitaclu, reglarea termică a bateriei permite o reîncărcare rapidă, o autonomie optimizată și o durată de viață crescută.
Sunt disponibile două tipuri de încărcătoare de bord, care răspund tuturor tipurilor de utilizare și tuturor soluțiilor de încărcare ale clienților, un încărcător monofazat de 7.4 kW (dotare standard) și un încărcător trifazat de 11 kW (dotare opțională).
Sunt disponibile mai multe opțiuni de încărcare:
– de la o priză standard (8A), pentru o încărcare completă în 31h (baterie 50 kWh) sau 47h (baterie 75 kWh),
– de la o priză de mare putere (16A), pentru o încărcare completă în 15h (baterie 50 kWh) sau 23h (baterie 75 kWh),
– de la un Wall Box de 7.4 kW : încărcare completă în 7h30 (baterie 50 kWh) sau 11h20 (baterie 75kWh) cu încărcătorul monofazat (7.4 kW),
– de la un Wall Box de 11 kW : încărcare completă în 5h (baterie 50 kWh) sau 7h30 (baterie 75kWh) cu încărcătorul trifazat (11 kW),
– de la un terminal public dedicat: reglarea temperaturii bateriei permite utilizarea stațiilor de încărcare de 100 kW și încărcarea a 80% din baterie în 30 de min (baterie 50 kWh) sau 45 min (baterie 75 kWh).
Noul PEUGEOT e-Traveller oferă posibilitatea încărcării programate: de pe ecranul de navigație conectată sau din aplicația MyPeugeot® (în funcție de versiune). Acest sistem face, de asemenea, posibilă pornirea sau amânarea încărcării în orice moment și verificarea stării încărcării.

Related posts