Parlamentul bulgar a decis că toate rulotele vor plăti o vinietă M1 indiferent de greutate

Toate rulotele, indiferent de masa totală maximă autorizată, vor plăti o vinietă pentru categoria M1, a decis miercuri Parlamentul de la Sofia ca urmare a adoptării amendamentelor la Legea Drumurilor, introduse de Consiliul de Miniştri, transmite BTA.

Parlamentarul Nastimir Ananiev de la formaţiunea “Continuăm Schimbarea – Bulgaria Democrată” (CC-DB) a explicat că până acum toate vehiculele de camping cu o masă de 3,5 tone au plătit o vinietă, dar erau unele rulote mai grele care erau tratate precum camioanele, ceea ce îngreuna foarte mult situaţia celor care alegeau să îşi petreacă vacanţa în acest mod.

Potrivit lui Ananiev, Parlamentul a rezolvat acum această situaţie şi toate autovehiculele de camping, indiferent de masa lor, vor putea circula pe drumurile din Bulgaria cu vinietă. Ananiev a adăugat că acesta este un semnal pozitiv pentru vacanţele mai prietenoase cu natura.

De asemenea, parlamentarii bulgari au mai votat şi în favoarea înfiinţării de aşa-numite “puncte de întreţinere pentru rulote” pe reţeaua de drumuri existentă. Parlamentarul Miroslava Petrova, de la formaţiunea “Continuăm Schimbarea – Bulgaria Democrată” (CC-DB), a apreciat că în acest fel statul va crea oportunitatea pentru creştere standardelor pentru turismul de camping şi cultura campingului în Bulgaria.

Related posts