Omnia Capital achiziționează Dumagas, unul dintre cei mai mari transportatori din România

Omnia Capital, companie de private equity, activă pe piața de fuziuni și achiziții, fondată de Matei Ladea și Bogdan Georgescu, achiziționează Dumagas Transport, unul din cei mai mari transportatori de marfă din România, de la fondul britanic de investiții Bancroft Private Equity, care a deținut și Mobifon SA (Vodafone).

Dumagas, cu sediul în Dolj, a avut în 2021 afaceri de peste 154 milioane lei și o pierdere de 11 milioane lei, cu aproape 230 de angajați. Compania a mai investit anterior și în startup-ul 123Credit.ro. Omnia Capital investește în companii fie la început de drum sau care vor să își asigure dezvoltarea viitoare. Tranzacția face parte din strategia Omnia Capital de a investi în industrii strategice și sectoare fragmentate, transportul fiind de doi ani în atenția investitorilor, cu scopul de a consolida sectorul în jurul companiilor din România și din Marea Britanie.

Pe termen mediu, obiectivul Omnia Capital este de a dezvolta în jurul Dumagas o platformă de transport prin alte achiziții, construind un grup transeuropean cu cifra de afaceri de 100 milioane euro. Un astfel de grup va putea consolida know-how-ul pe care fiecare companie îl deține, va putea servi mai bine clienții și va putea aborda categorii noi de clienți, economii de scară și sisteme de pârghii pentru working capital și finanțare. Aceasta este a treia investiție a Omnia Capital din ultimele 6 luni, alături de 123credit din România și Ruplas Group din Marea Britanie. „Preluarea Dumagas de la fondul de investiții Bancroft, care au deținut și Mobifon SA (Vodafone), ne onorează și reconfirmă încrederea Omnia Capital în industriile strategice, iar împreună cu echipa Dumagas vom continua achiziția altor companii de transport, din România și nu numai.

„De peste 2 ani Omnia Capital analizează industria transportului, puternic fragmentată, iar Dumagas este prima achiziție din România parte a strategiei de a construi un grup menit a consolida acest sector. Datorită expertizei operaționale și a istoriei vedem în Dumagas potențialul de a sta la baza grupului, pe care îl vom construi prin achiziții succesive și îl vom crește prin expertiza noastră în sistemele de vânzări, financiar, marketing și resurse umane”, a spus Bogdan Georgescu.

Related posts