Nou scandal între Euroins, liderul din RCA cu peste 2 milioane de clienți, și service-uri: Acuzații de faliment mascat și amenințări cu Tribunalul

Se încinge iar scandalul dintre service-urile membre ale asociației de transportatori COTAR și actualul lider al pieței RCA, compania Euroins, cu cel puțin 2 milioane de clienți pe acest segment.

Service-urile COTAR afirmă că Euroins plătește doar 10% din daune și că are o situație similară cu cea a City Insurance (fost lider al pieței, acum în faliment) în timp ce asigurătorul bulgar răspunde că are o relație execelentă cu sute de service-uri, că plătește mai repede ca niciodată și că va da în judecată COTAR pentru aceste afirmații.

Războiul dintre cele două entități este vechi. În esență, este vorba despre situații în care service-uri au facturat la un anumit nivel reparațiile unor mașini lovite de șoferi cu RCA la Euroins, iar compania de asigurări nu a acceptat valoarea indicată de service, plătind doar parțial sau deloc factura. Sunt deja mii de cazuri în care service-urile au dat în judecată asigurătorul. În general, procesele sunt câștigate de către unitățile reparatoare, însă nu în fond, ci pe diverse probleme de procedură. Acum, COTAR, care are în componență și circa 1.500 de service-uri, suține că Euroins plătește chiar mai puțin decât în trecut.

„Euroins o ia pe urmele City Insurance: achită chiar şi sub 10% din despăgubirile datorate legal pagubitului, are mii de reclamaţii la ASF şi zeci de mii de procese în instanţă pe care le pierde şi totuşi, refuză plata daunelor…Confederaţia Operatorilor şi Transportatorilor Autorizaţi din România (C.O.T.A.R.) constată că din nou nu se autosesizează nicio instituţie a statului, după ce Euroins pretinde că ar achita despăgubirile de daună în 5 zile de la depunerea cererii de plată, la fel cum proceda City Insurance,”, susține COTAR.

De partea cealaltă, Euroins se declară consternată de afirmațiile celor din asociație și anunță că intenționează să dea în judecată COTAR. ” Euroins plătește în termenele legale stabilite de lege și avem o relație foarte bună cu peste 800 de service-uri din întreaga țară, din partea cărora nu au existat plângeri. Faptul că plătim în timp este dovedit și de cifrele din primele 4 luni ale anului, când Euroins a plătit daunele în doar 5 zile de la depunerea cererii de plată, în dosarele în care nu au existat victime. În comparație, în T4 2021, timpul mediu de plată a despăgubirii a fost de 6,8 zile, față de 37,5 zile în T2 2021. Atragem atenția asupra credibilității pe care COTAR o mai are în piață, în contextul în care, în ultima perioadă a răspândit în nenumărate rânduri acuzații false și cifre fără fundament legal. Datele furnizate de COTAR nu au fost verificate și validate de instituțiile publice cu autoritate. Considerăm că acțiunea aceasta are în principal scopul de a afecta nejustificat imaginea Euroins România și de aceea luăm în considerare să dăm în judecată COTAR pentru acuzațiile false care ne-au fost adresate.”, transmite compania.

Euroins este cea mai mare companie de asigurări RCA din România, cu peste 2 milioane de clienți pe acest segment. Firma controlează circa 34% din piața din perspectiva vânzărilor totale și în jur de 40% din piață raportat la ponderea polițelor în totalul mașinilor asigurate. În acest context, Euroins ete și societatea care gestionează cel mai mare număr de dosare de daună și va sări, cel mai probabil, de 250.000 de dosare în 2022. În acest context, activitatea sa are un impact semnificativ asupra unui număr mare de șoferi.

Related posts