Nokian Heavy Tyres – patru noi dimensiuni pentru gama de anvelope de remorcă CT

Nokian Heavy Tyres a lansat patru noi dimensiuni pentru gama de anvelope de remorcă CT. Acestea sunt proiectate pentru a face faţă celor mai grele sarcini, precum și pentru operațiuni agricole solicitante sau alte tipuri dificile de activităţi contractate.

Anvelopele CT sunt potrivite pentru o gamă versatilă de activități în care se impune transportul unor încărcături de mare tonaj, chiar și pe suprafețe accidentate, fiind printre anvelopele lider de piață în ceea ce privește durabilitatea, rezistența la străpungere și nivelul scăzut de zgomot.

Anvelopa CT, în dimensiunea 650/55R26.5, a fost extrem de apreciată de către clienți încă de la lansarea ei în cadrul salonului Agritechnica, în urmă cu trei ani, astfel că acum gama de anvelope CT este extinsă cu patru noi dimensiuni. „Masa încărcăturilor agricole care se transportă astăzi, atât pe terenurile agricole, cât și pe șosele, este deosebit de mare. În afara operațiunilor agricole, clienții noștri efectuează o gamă largă de operațiuni contractate. Anvelopele agricole tradiționale pot să nu fie adecvate pentru utilizarea în condiții extreme ori utilizarea acestora poate să nu fie profitabilă din punct de vedere economic, din cauza ratei de uzură rapide sau a susceptibilității de străpungere. De aceea am dezvoltat gama de anvelope CT,” declară Tero Saari, Project Manager Nokian Heavy Tyres.

Unul dintre avantajele anvelopelor CT este durabilitatea. Suprafața de rulare variază între 22 și 27 milimetri, ceea ce reprezintă cu 5 până la 29 de procente mai mult decât la anvelopele competitorilor. Grosimea suprafeței de rulare alături de compusul de cauciuc durabil din care anvelopa este realizată îi extind durata de viață.

Trei benzi de oțel se află introduse sub compusul din care este realizată banda de rulare a anvelopelor CT, spre deosebire de cele două uzuale, ceea ce crește capacitatea de încărcare suportată, îmbunătățește stabilitatea și ajută la prevenirea perforării acesteia. Structura robustă a anvelopelor CT permite transportul unor încărcături cu o greutate sporită, spre deosebire de cea suportată de anvelopele obișnuite, chiar și pe teren stâncos.

Suprafața de contact a anvelopelor CT este cu peste 10 procente mai mare decât a anvelopelor competitoare similare de pe piață, ceea ce reprezintă un grad mai mic de compactare a terenului și mai multă stabilitate în situații precum descărcarea remorcilor. Suprafața de contact mărită și structura solidă a anvelopelor îmbunătățește, de asemenea, confortul și siguranța pe carosabil, unde cisternele agricole foarte încărcate sau remorcile utilizate pentru terasamente sunt supuse unor sarcini laterale extreme la viraj. Suprafața de contact crescută permite, de asemenea, utilizarea unui tractor cu aceeași putere pentru a tracta încărcături cu greutate sporită.

Profilul anvelopei prezintă o dispunere asimetrică a blocurilor de rulare, care reduce considerabil nivelul de zgomot. În plus, profilul anvelopei a fost conceput pentru o autocurățare optimă, împiedicând astfel acumularea de sol și pietre între caneluri.

Related posts