Michelin închide o uzină în Franţa cu 619 de angajaţi

Producătorul francez de pneuri Michelin, prezent şi pe piaţa din România, a anunţat joi că intenţionează să închidă uzina din oraşul francez La Roche-sur-Yon, care numără 619 angajaţi, din cauza condiţiilor dificile de pe piaţa anvelopelor destinate camioanelor, informează Reuters.

Închiderea uzinei din La Roche-sur-Yon vine o lună după ce grupul Michelin a anunţat că intenţionează să închidă o altă uzină la Bamberg, Germania, unde lucrează 858 de angajaţi.

“Prioritatea grupului este acum să îi ajute pe cei 619 de angajaţi să îşi construiască un viitor profesional”, a informat compania într-un comunicat. Michelin va propune partenerilor sociali negocierea unui plan de sprijinire a salariaţilor, care să includă măsuri de ieşire anticipată la pensie şi posibilitatea de mobilitate internă şi externă. “Michelin va oferi fiecărui salariat afectat posibilitatea de a rămâne în cadrul companiei în Franţa”, a promis producătorul de pneuri.

La finele lui 2018, Michelin avea aproximativ 110.000 de salariaţi la nivel mondial, dintre care peste 20.000 în Franţa unde compania are 15 facilităţi industriale.

Grupul Michelin şi-a început activitatea în România în august 2001. În prezent, Michelin are în România aproape 3.000 de angajaţi, trei uzine – două la Zalău şi una la Floreşti – şi o reţea comercială. Începând cu anul 2005, România a devenit centru regional pentru operaţiunile comerciale ale grupului Michelin în Albania, Bulgaria, Croaţia, Bosnia, Macedonia, Muntenegru şi Serbia.

Related posts