Mercedes-Benz Vans construieşte în Polonia prima sa fabrică unde vor fi produse exclusiv furgonete electrice

Mercedes-Benz Vans a anunţat luni că va investi peste un miliard de euro pentru a construi prima sa fabrică unde vor fi produse exclusiv furgonete electrice, în Jawor, Polonia, în aşteptarea aprobării condiţiilor, cum ar fi semnarea acordurilor privind subvenţiile acordate acestei investiţii, transmite Reuters.

Producătorul de furgonete, divizie a grupului german Mercedes-Benz, a semnat cu Guvernul de la Varşovia şi alţi parteneri o scrisoare de intenţie pentru adăugarea unităţii de producere a furgonetelor electrice la uzina sa din Jawor, unde face baterii şi motoare cu combustie internă pentru Mercedes-Benz Cars.

Fabrica va fi a patra în reţeaua europeană a Mercedes-Benz de producere a furgonetelor, care se reorganizează, urmând să fabrice pe platforma sa doar furgonete electrice.

O posibilă extindere a activităţii fabrice, prin intermediul societăţii mixte pe care o deţine cu Rivian nu va mai avea loc deoarece compania americană are alte priorităţi, se arată într-un comunicat al Mercedes, care confirmă informaţiile de la Rivian.

În septembrie, Mercedes-Benz Vans şi Rivian au încheiat un memorandum de înţelegere privind producerea de furgonete electrice într-o fabrică din România, Polonia sau Ungaria, în următorii ani, în cadrul unei societăţi mixte. Rivian a anunţat luni că societatea mixtă pe care o deţine cu Mercedes-Benz va lua o pauză deoarece firma se va concentra pe afacerile sale comerciale şi de consum, pentru a spori fluxul de numerar al operaţiunilor sale din SUA.

Related posts