Maersk se aşteaptă la încetinirea cererii pentru transportul de containere în 2022

A.P. Moller Maersk A/S, cea mai mare companie de transport maritim din lume, a raportat câştiguri trimestriale peste estimări dar a înrăutăţit perspectivele privind cererea de containere pe plan global din 2022, pe fondul temerilor privind evoluţia economiei mondiale, transmite Reuters.

Compania daneză a înregistrat în trimestrul trei din 2022 un profit înainte de taxe, dobânzi, depreciere şi amortizare (EBITDA) de 10,86 miliarde de dolari, faţă de 6,94 miliarde de dolari în perioada similară din 2021, în timp ce analiştii se aşteptau la 9,78 miliarde de dolari.

Cererea pe plan global pentru transportul de containere ar urma să scadă anul acesta cu 2% – 4%, a avertizat Maersk, după ce previziunile anterioare mergeau de la un declin de 1% la o creştere de 1%. Înrăutăţirea perspectivelor vine pe fondul încetinirii economiei, proces care ar urma să continue în următorii ani, se arată într-un comunicat al gigantului danez, ale cărui previziuni sunt considerate un barometru al comerţului mondial.

Maersk, care are o cotă de piaţă de aproximativ 17%, a anunţat creşterea veniturilor în trimestrul trei din 2022 cu 37%, la 22,77 miliarde de dolari.

Compania şi-a menţinut previziunea privind obţinerea în acest an a unui profit înainte de taxe, dobânzi, depreciere şi amortizare de aproximativ 37 miliarde de dolari.

Related posts