Legendarul dirijabil Goodyear revine în Europa

Un simbol emblematic revine după aproape un deceniu: legendarul dirijabil Goodyear se înalță deasupra Europei. Revenirea aeronavei Goodyear este cea mai recentă investiție a producătorului de anvelope în Europa, după actualizarea portofoliului european în ultimele 18 luni, cu produse ce au adus rezultate excepționale în testele de specialitate, lansarea e-commerce în piețele europene selectate, un nou parteneriat media și reîntoarcerea în motorsportul internațional.

„Dirijabilul Goodyear este un simbol autentic ce capturează imaginația consumatorilor și entuziaștilor în Statele Unite și în restul lumii de mai bine de 100 de ani”, a declarat Mike Rytokoski, Vice-President și Chief Marketing Officer, Goodyear Europa. „Revenirea în Europa a fost îndelung așteptată și reprezintă modul ideal de a celebra reîntoarcerea în motorsport, parteneriatul media cu Eurosport și cele mai recente generații de produse adăugate în portofoliul Goodyear.”
Dirijabilul Goodyear este o aeronavă Zeppelin NT operată de Deutsche Zeppelin-Reederei GmbH din Friedrichshafen. Acest moment marchează cel mai recent capitol dintr-o relație de aproape 100 de ani între Goodyear și Zeppelin.

Aeronava Zeppelin NT măsoară peste 75m în lungime – aproximativ 3 sferturi din lungimea unui teren de fotbal – și aproape 18m în înălțime. Are aceleași caracteristici ca cele 3 dirijabile operate de Goodyear în Statele Unite, reprezentând un excepțional ambasador de brand în timp ce zboară peste Europa, oferind acoperire aeriană unică la evenimentele cheie din motorsport sau operând curse comerciale deasupra Germaniei.
„Zeppelin este mândru să continue și să dezvolte relația de colaborare cu Goodyear” a declarat Eckhard Breuer, CEO Deutsche Zeppelin-Reederei GmbH. „Suntem nerăbdători să extindem cooperarea în Europa, adăugând relației noastre o nouă dimensiune internațională.”
Frecvent văzut în zbor la evenimentele sportive majore din Statele Unite precum NASCAR, meciurile NBA sau evenimentele de golf PGA, dirijabilul Goodyear este cu siguranță și o emblemă europeană. Prima apariție în Europa a avut loc în martie 1972, cu primul zbor în luna iunie a aceluiași an în Cardington, Anglia. Denumit „Europa”, dirijabilul a zburat pe cerul european pentru următorii 14 ani, făcându-și apariția la un număr remarcabil de evenimente sportive și culturale, incluzând German Grand Prix din Nürburgring în 1985, French Open în 1986 la Rolland Garros și chiar 2 nunți regale britanice, înainte de a se retrage în 1986.
Dirijabilul Goodyear s-a întors în Europa în anii următori, zborul de test din aceste zile din Friedrichshafen reprezentând primul moment în care Zeppelin-ul Goodyear se înalță deasupra Europei din 2012.

Zburând în zona Friedrichshafen și mai extins deasupra Germaniei în următoarele săptămâni, dirijabiul va furniza acoperire aeriană pentru cursele majore europene planificate a avea loc în calendarul competițiilor de motorsport din 2020.
Revenirea dirijabilului Goodyear reprezintă un bonus semnificativ la anunțul companiei legat de revenirea în motorsport, producătorul de anvelope fiind numit furnizorul oficial al clasei LMP2 din cadrul FIA World Endurance Championship (WEC) și al European Le Mans Series începând cu sezonul 2021, precum și al British Touring Car Championship (BTCC), iar prin intermediul noului parteneriat media cu Eurosport, al FIA World Touring Car Cup (WTCC) și Pure ETCR, prima competiție automobilistică pentru vehicule electrice de serie, începând cu sezonul 2020.

Related posts