IVECO a câștigat Raliul Dakar 2023 la clasa camioanelor

Cel mai important eveniment sportiv auto al anului, a 45-a ediție a Raliului Dakar, a ajuns la final, la capătul a 8,500 de km. Competiția s-a desfășurat pentru al patrulea an consecutiv în Arabia Saudită și a fost organizată în intervalul 31 decembrie 2022 – 15 ianuarie 2023.

Cursa a început din zona Taberei Mării de lângă orașul saudit Yanbu, de pe coasta Mării Roșii, în orașul Dammam, de pe coasta Golfului Persic.

La clasa camioanelor, cele mai importante rezultate au fost ocupate de cele două echipe IVECO: Boss Machinery De Rooy IVECO și Eurol De Rooy IVECO. Janus van Karsten Jr., pilotul echipei Boss Machinery Team De Rooy Iveco, clasându-se pe primul loc la acestă categorie. Performanța echipelor IVECO a fost completată de argintul obținut de cehul Martin Macík și de bronzul câștigat de de Martin van den Brink. Pe poziția s-a clasat Mitchen van den Brink, tot un șofer al unui camion IVECO.
La a patra sa participare la Raliul Dakar, olandezul Janus van Kasteren jr și-a valorificat experiența pentru a oferi o performanță consistentă, adunând mai multe podiumuri de etapă, adjudecându-și, în cele din urmă, primul loc în clasamentul final. El a fost urmat de cehul Martin Macík și de veteranul și legenda a Dakarului, Martin van den Brink, care a terminat pe locul al treilea. Fiul și coechipierul său Mitchel van den Brink a condus o cursă impresionantă, adunând câteva locuri secunde și devenind cel mai tânăr câștigător special cu primul său loc în etapa a 6-a și încheind competiția pe poziția a patra.

Echipele IVECO au început foarte bine în prolog, asigurându-și locuri excelente pe grila de start pentru Etapa 1 cu camioanele lor IVECO Powerstar propulsate de motoare Cursor 13 special proiectate de FPT Industrial. Vick Versteijnen, pilot IVECO și el, a fost nevoit să se retragă în ziua a 4-a a competiției.

„Suntem foarte fericiți de rezultatele obținute de echipele noastre și de camioanele noastre IVECO Powerstar, deși victoria este nuanțată de tristețe pentru ceea ce s-a întâmplat în etapa a noua: în primul rând, gândurile și solidaritatea noastră se îndreaptă către toți cei implicați. Cu toate acestea, trebuie să ne arătăm recunoștința față de piloții noștri, care au forțat la maximum limitele proprii și ale vehiculele lor și au oferit o performanță fantastică în cel mai dur dintre raliurile Dakar din Arabia Saudită. Suntem atât de mândri de toate echipajele noastre, care au acceptat această provocare cu seriozitate și determinare, făcând camioanele noastre să strălucească și să obțină performanțe câștigătoare”, a declarat Fabio Santiago, șeful departamentului de marketing și management al produselor IVECO Truck Business Unit.

Related posts