IRU salută lansarea în România a campaniei #Road2FairTransport de către Autoritatea Europeană pentru Muncă

Uniunea Internaţională a Transportului Rutier (IRU) a salutat vineri lansarea de către Autoritatea Europeană pentru Muncă (ELA) a campaniei #Road2FairTransport pentru şoferii profesionişti şi angajatorii lor, informează un comunicat de presă.

Lansată de ELA în România, campania #Road2FairTransport îşi propune să educe şoferii şi operatorii de transport rutier cu privire la drepturile şi obligaţiile lor precum şi cu privire la implementarea Pachetului Mobilitate 1. Se aşteaptă ca această campanie să crească atractivitatea profesiei de şofer, un element crucial pentru reducerea deficitului cronic de şoferi din industria de transport rutier din UE.

Sindicatul Lucrătorilor din Transporturi (SLT) au declarat pe pagina de Facebook: “Împreună cu colegii noștri de la ETF Road Transport Section, sindicatele Transcom Belgia și 3F Danemarca am participat la lansarea în România a campaniei de la European Labour Authority – Autoritatea Europeană din domeniul Muncii (ELA): #Road2FairTransport, cât și la întâlniri cu șoferii profesioniști.
Campania și roadshow-urile susținute de ELA completează perfect acțiunile noastre de a informa șoferii cu privire la drepturile ce li se cuvin iar pe angajatori cu privire la obligațiile lor.
Este bine să existe reguli iar șoferii și operatorii trebuie să fie informați, iar regulile să fie APLICATE – în acest sens ELA va efectua atât informări cât și inspecții rutiere pentru a verifica respectarea regulilor!
Așteptăm cu nerăbdare colaborarea cu ELA – Autoritatea Europeană din domeniul Muncii, colaborare care va duce la pași concreți în aplicarea și respectarea drepturilor șoferilor profesionisti!”

“Această campanie este un efort comun al ELA, al autorităţilor relevante din statele membre şi partenerilor sociali. Campania face parte din eforturile ELA de a îmbunătăţi înţelegerea cu privire la drepturile şi obligaţiile care au legătură cu mobilitatea forţei de muncă aplicabile în sectorul transportului rutier”, a declarat directorul executiv al Autorităţii Europene pentru Muncă, Cosmin Boiangiu.

Locul unde a fost organizat evenimentul de lansare a campaniei este o parcare de camioane din apropiere de Lugoj, vestul României, care a fost construită cu finanţare de la UE.

“IRU salută această nouă campanie, care tocmai a fost lansată în România, în una dintre cele mai bune parcări de camioane din Europa. Susţinem în totalitate elementele de bază ale acestei campanii: respect pentru toţi şoferii profesionişti şi pentru managerii companiilor de transport în munca lor de zi cu zi pentru a menţine în funcţiune reţelele de mobilitate şi lanţurile de aprovizionare ale Europei”, a declarat Radu Dinescu, preşedintele IRU şi secretarul general al Uniunii Naţionale a Transportatorilor Rutieri din România – UNTRR.

Related posts