Hyundai Motor și Iveco Group își extind parteneriatul pentru a explora sinergii pentru camioanele electrice grele, pe piețele europene

Hyundai Motor Company și Iveco Group (EXM: IVG) își consolidează parteneriatul pentru a impulsiona inovația în sectorul vehiculelor comerciale.

Cele două companii au semnat ieri o scrisoare de intenție (LOI), consolidându-și parteneriatul în ceea ce privește soluțiile electrice pentru camioane grele, respectiv camioane electrice cu baterii și camioane electrice cu pile de combustie, pentru piețele europene. Prin valorificarea tehnologiilor avansate și a activelor fiecărei părți, cele două companii așteaptă să accelereze tranziția către un viitor sustenabil.

De la inițierea parteneriatului lor în martie 2022, Hyundai Motor și Iveco Group au atins o serie de etape importante. În septembrie 2022, la evenimentul IAA Transportation din Hanovra, cele două companii au prezentat IVECO eDaily Fuel Cell Electric. A urmat debutul IVECO BUS E-WAY H2, în octombrie 2023, la Busworld din Bruxelles. Cel mai recent, în luna februarie a acestui an, cele două companii au anunțat semnarea unui acord de furnizare pentru un vehicul comercial ușor complet electric, sub sigla IVECO pentru Europa, bazat pe platforma eLCV de la Hyundai.

Related posts