Gerard de Rooy se alătură ‘Old school Dakar’ și câștiga Africa Eco Race pe anvelope Goodyear

A fost un moment nostalgic pentru Gerard de Rooy, liderul echipei Petronas de Rooy Iveco din Olanda, și al său Iveco echipat cu anvelope Goodyear, fiind primul la clasa de camioane T4 în cursa Africa Eco Race din acest an.

După 6000 de kilometri de traseu pe unele dintre cele mai dificile terenuri din lume, olandezul Gerard, cu echipajul său format din Derek Rodewald din Polonia și Moi Torrellardona din Spania, nu a putut rezista să facă o cursă strânsă pe ultimii 20 de kilometri până la finalul cursei. Rezultatul a fost că toate celelalte zece camioane rămase, din cele 14 care au intrat în cursă, au sprintat spre linia de finish de la plaja Lac Rose, din apropierea Dakarului, capitala Senegalului.
Pentru echiparea vehicului Iveco 4×4, Petronas Team De Rooy a ales dimensiunea standard 375/90R22.5 a profilului Goodyear ORD, echipare cu care s-a prezentat și anul trecut în Dakar, în America de Sud, unde s-a bucurat de un loc pe podium. Goodyear și Team de Rooy s-au bucurat de un parteneriat de lungă durată și de succes, lucrând împreună pentru a asigura cele mai bune combinații și setări pentru anvelope.
Gerard și, înainte de el, tatăl său Jan, sunt legende ale acestui tip de curse și au debutat în forță în “Dakar”, o competiție care are loc în prezent în America de Sud. S-au împlinit deja 11 ani de când Gerard a fost în Mauretania și Senegal, iar această experiență a condus la rezultatul obținut în cursa “Africa Eco Race” din acest an, cel de-al 10-lea eveniment care este susținut în calitate de “Veche Școală Dakar”. Acesta a declarat: “Am avut un raliu cu adevărat bun, iar peisajul era la fel de frumos ca și ultima oară când am fost aici. M-am bucurat atât de uimitoarele etape speciale, cât și de duritatea lor, iar anvelopele nu m-au lăsat niciodată baltă. Mă uit înapoi la această cursă cu mare satisfacție.”
Din păcate, nu a fost posibil ca Gerard să câștige Africa Eco Race și la general, mașinile și quad-urile fiind clasificate împreună, dar De Rooy a fost foarte fericit să bată toate celelalte camioane.

Africa Eco Race încearcă să minimizeze impactul unei astfel de curse asupra mediului înconjurător. Din acest considerent, participanții sunt încurajați să folosească echipamente care reduc emisiile de noxe și să se bazeze pe asistența și materialele locale în timpul evenimentului.
Peste 100 de echipaje au participat la această cursă care a pornit de la Monaco în data de 31 decembrie 2017, trecând de la Sète, în Franța, până la Nador, în Maroc, unde cursa în sine a început pe 2 ianuarie. Mașinile, quad-urile, motocicletele și camioanele au sosit la Dakhla în data de 6 ianuarie după ce au traversat munți și deșerturi. De aici traseul s-a îndreptat spre interior, incluzând două etape în care s-au întâlnit câteva dintre cele mai dificile încercări, pentru a ajunge la linia de finish de la Dakar, din Senegal, pe 14 ianuarie, acoperind astfel un total de 6.000 de kilometri.

Related posts