General Motors întrerupe producţia furgonetei autonome Cruise Origin

General Motors (GM) a anunţat că plănuieşte să întrerupă temporar producţia furgonetei autonome Cruise Origin, la scurt timp după ce unitatea a suspendat toate operaţiunile autonome (fără şofer).

Această decizie vine în contextul în care CEO-ul Cruise, Kyle Vogt, a menţionat că au fost produse sute de vehicule Origin, suficiente până în momentul în care se va relua producţia. GM a comunicat că finalizează producţia unui număr mic de vehicule pre-comerciale, urmând să întrerupă temporar producţia, conform Reuters.

Cruise, unitatea de maşini fără şofer a General Motors, a luat această decizie după ce autorităţile din California au suspendat licenţa operatorului de robotaxi, susţinând că vehiculele autonome reprezintă un risc pentru public. Cruise a depus o petiţie pentru a desfăşura vehicule Origin fără comenzi umane, iar autorităţile au deschis o anchetă pentru a evalua măsurile de precauţie luate de Cruise pentru a proteja pietonii. Vehiculul Cruise Origin, dezvoltat în colaborare cu GM, Cruise şi Honda, a fost construit în Detroit.

Consiliul Cruise a angajat firme de avocatură şi consultanţă pentru a revizui răspunsurile sale la investigaţii privind siguranţa şi tehnologia utilizată. 

Related posts