Ford Trucks anunță că au investit 4,5 milioane de euro în primul an în România

Cefin Trucks aniversează un an de activitate ca unic importator și distribuitor al Ford Trucks în România. Construcția brandului Ford Trucks în țara noastră a presupus, până în prezent, investiții de 4,5 milioane euro. Din aceștia, 1,5 milioane euro au fost alocați cheltuielilor de start-up, dezvoltării rețelei naționale de distribuție, procesului de rebranding și asigurării standardelor tehnice necesare, pentru oferirea serviciilor post vânzare Ford Trucks, în centrele de pe teritoriul întregii țări. Restul de 3 milioane euro au fost investiți în stocurile de vehicule și piese de schimb.

“Ford Trucks oferă pe piața din România o soluție complexă de eficientizare pentru domeniul Transporturi și Construcții. Pe lângă calitatea produselor, demonstrată la nivel internațional de mai bine de 50 ani, calitate care garantează un consum de combustibil și costuri de utilizare reduse, oferim servicii post vânzare de calitate și prețuri competitive, soluții financiare optimizate, servicii de TradeIn foarte avantajoase, servicii de BuyBack, servicii de instruire a utilizatorilor și nu în ultimul rând servicii telematice, care pe lângă transparență participă substanțial la gestionarea și reducerea costurilor de utilizare,” declară Stefano Albarosa, fondator și CEO Cefin Trucks.

“Încrederea clienților noștri este cel mai important lucru pe care l-am câștigat în primul an de activitate Ford Trucks. Faptul că majoritatea acestora se află deja la a doua achiziție de vehicule comerciale Ford Trucks reconfirmă calitatea produselor și serviciilor pe care le oferim,” adaugă Stefano Albarosa.

După primul an de activitate, Rețeaua Națională Ford Trucks include 12 birouri de vânzări și centre de asistență post vânzare în București, Constanța, Brașov, Craiova, Arad, Deva, Bacău, Suceava, Baia Mare, Oradea, Timișoara și Cluj. În fiecare dintre aceste centre se găsesc, alături de personal specializat, echipamente de diagnoză și un stoc optimizat de piese de schimb Ford Trucks.

După lansarea oficială din 9 Mai 2017, în doar câteva luni de activitate, Cefin Trucks, în calitate de importator și distribuitor al Ford Trucks, a înregistrat vânzări de 158 de
vehicule comerciale, către aproximativ 50 de clienți. Astfel, Ford Trucks intră pe piața românească cu o cotă de piață de 2,58% pe segmentul vehiculelor comerciale cu masa maximă autorizată de peste 16 tone. Cel mai puternic impact a fost înregistrat de vânzările de vehicule destinate domeniului Construcții, unde cota de piață în 2017 a fost de 16.83%. Pentru Vânzările de Vehicule Specializate, cota de piață a fost de 6.73% (peste 35% din piața de gunoiere compactoare), iar pentru Transporturi de 1.11%.

Pentru 2018, compania estimează o creștere a pieței de vehicule comerciale grele cu aproximativ 5 – 10% și își asumă un obiectiv de 360 de vehicule, ceea ce înseamnă o cotă de piață de 5%. Detalierea pe segmente vizează o cota de piață de peste 20% pentru vehiculele destinate domeniului construcții, și de peste 9% pentru vehiculele specializate.

Related posts