Ford Transit este acum disponibil cu o transmisie automată cu 10 trepte de viteză

Ford a început producția unei noi opțiuni – cutie de viteze automată cu 10 trepte pentru versiunea de Transit cu tracțiune spate (RWD), care permite optimizarea consumului de combustibil1, având totodată capacitatea de a remorca până la 2.800 kg.

Datorită ușurinței de utilizare și a confortului pe care le oferă, noua transmisie reprezintă soluția ideală pentru mai multe variante de carosare, precum furgonete de livrare a alimentelor, vehicule pentru situațiile de urgență, autorulote și celebrele microbuze Transit cu 15 și 18 locuri.

Dezvoltată de inginerii Ford, noua transmisie și-a dovedit eficiența pe mai multe modele de vehicule, precum pick-up-urile Ford Ranger și F150 sau pe Mustang. Transmisia inteligentă este concepută pentru a minimiza costurile privind combustibilul, utilizând o gamă mai largă a rapoartelor de transmisie, ce permite motorului să funcționeze la eficiență maximă.

Disponibil pe versiunea Ford Transit cu tracțiune spate, propulsată de cel mai nou motor diesel Ford EcoBlue HDT de 2,0 litri și 170 CP, transmisia automată cu 10 trepte de viteză a fost supusă unor teste de performanță și durabilitate pentru a se asigura conformitatea cu utilizarea intensă a vehiculelor comerciale care operează cu greutăți mari, remorcări frecvente și au programe de lucru aglomerate.

„Șoferii de Transit se vor bucura de livrarea optimă a puterii, datorită cutiei de viteze automate cu 10 trepte, precum și de eficiența și durabilitatea sa”, a declarat Hans Schep, director general, Vehicule Comerciale, Ford Europa. „Mai ușor de condus și oferind o capacitate excelentă de remorcare, opțiunea automată va îmbunătăți performanțele și caracteristicile excelente de conducere care au câștigat respectul firmelor”.

Aflată în plină producție, noua versiune de Transit cu tracțiune spate are la bază pachetul principal de upgrade-uri lansat pe Transit în 2019, ce include, printre altele, sisteme de propulsie electrificate, sarcină utilă mai mare și conectivitate sporită. Cutia de viteze cu 10 trepte este introdusă alături de cea automată existentă cu șase trepte, care rămâne disponibilă pentru variantele de vehicule mai ușoare cu tracțiune față.

Proiectat pentru a fi eficient și rezistent

Cutia de viteze automată cu 10 trepte permite motorului EcoBlue de 2,0 litri și 170 CP de pe Ford Transit să funcționeze în mod constant la eficiență maximă și să ofere o experiență de condus mai plăcută. Sistemul Adaptive Shift Scheduling permite transmisiei să se adapteze stilului de condus și să schimbe în mod optim treptele de viteză, oferind un nivel sporit de performanță, eficiență a consumului de combustibil și rafinament în orice scenariu de rulare.

Simulările computerizate au ajutat la optimizarea arhitecturii cutiei de viteze, echilibrând avantajele mai multor moduri de rulare cu energia pierdută în timpul schimbărilor dese ale treptelor de viteză. O cutie de viteze cu 10 trepte care permite un nivel de cuplu sporit precum și schimbul optim al treptelor s-a dovedit alegerea optimă.

Solenoidul integrat cu acțiune directă (CIDAS) reprezintă una dintre cele 20 de tehnologii patentate de Ford în timpul dezvoltării transmisiei. CIDAS crește precizia presiunii ambreiajului și reduce timpul de cuplare pentru a furniza schimbări mai rapide și mai line ale vitezelor, ceea ce conduce la transferul unui nivel de cuplu mai mare, pentru a face vehiculul mai ușor de condus. Astfel, șoferii vor putea să utilizeze mai puțin accelerația pentru aceleași performanțe.

Un lichid de transmisie cu vâscozitate scăzută reduce frecarea internă, eficientizând nivelul consumului de combustibil, reducând uzura componentelor și eliminând totodată necesitatea schimbării programate a lichidului. O pompă cu valvă variabilă schimbă livrarea în funcție de cerințe, ceea ce reduce pierderile și îmbunătățește nivelul de rafinament al vehiculului. De asemenea, ambreiajul reduce semnificativ vibrațiile și duritatea în timpul schimbărilor treptelor joase de viteză – beneficiarii fiind șoferii care petrec mult timp la volan.

Transmisia automată cu 10 trepte de viteză este calibrată special pentru a se potrivi cu caracteristicile și stilurile de condus ale vehiculului Transit și împreună cu tehnologia Start-Stop eficientizează nivelul consumului de combustibil. Accelerarea este lină și progresivă la viteze mici, dar și atunci când se accelerează după o oprire în trafic.

Proiectată special pentru carosări de tip heavy duty, transmisia a beneficiat de peste 6 milioane de kilometri de testare a durabilității în timpul dezvoltării sale, inclusiv mii de kilometri de testare pe piste off-road.

O gamă largă de potențiali utilizatori

Echipat cu cutie de viteze automată cu 10 trepte, masa maximă admisă a lui Ford Transit este cuprinsă între 3.500 kg și 4.600 kg, în funcție de opțiunea aleasă, cu roți simple sau duble pe spate și este disponibil în variantele de caroserie tip șasiu, furgon și microbuz. O masă maximă tractabilă de 6.100 kg este ideală pentru operatorii din industria construcțiilor sau pentru cei din industria evenimentelor, care tractează frecvent echipamente. Cutia de viteze automată cu 10 trepte permite ca Ford Transit să remorcheze până la 2.800 kg.

Noua transmisie automată este de asemenea potrivită pentru variante de caroserie de tip heavy duty, cum ar fi pentru vehicule de livrare a produselor alimentare, vehicule pentru situații de urgență, microbuze, vehicule pentru mobilitatea urbană, precum și autorulote – atunci când șoferii mai puțin experimentați trebuie să gestioneze situațiile generate de traficul congestionat.

Eficiența și durabilitatea cutiei de viteze fac, de asemenea, din transmisia automată o alegere viabilă pentru operatorii de flote care evaluează costul total de proprietate, timpul de oprire minim și capacitatea vehiculului.

Clienții care au nevoie de un vehicul modificat pot profita de gama Ford de autoutilitare carosate, care oferă operatorilor o soluție potrivită pentru nevoile lor. Pentru mai multe opțiuni, carosierii acreditați pot proiecta și produce vehicule personalizate construite pe platforma Transit cu transmisie automată cu 10 trepte, prin programul Qualified Vehicle Modifier; o gamă largă de funcții specializate sunt disponibile prin programul Special Vehicle Options pentru a adapta fiecare Transit la nevoile utilizatorului.

Related posts