Ford Motor va relua luni producţia de camionete electrice F-150 Lightning, oprită în urma unor incendii la baterii

Ford Motor va relua luni producţia de vehicule electrice F-150 Lightning, după ce al doilea mare producător auto din SUA a oprit fabricarea acestora şi a rechemat în service 18 camionete electrice, din cauza unui defect de fabricaţie la celulele bateriei care a provocat incendii, transmite Reuters.

Rechemarea, anunţată vineri, include vehicule produse într-o perioadă de patru săptămâni, începând de la sfârşitul anului trecut.

Ford a spus că a stabilit recent ”că 18 vehicule care conţineau celule din acea perioadă de patru săptămâni au ajuns la dealeri şi clienţi”.

Ford a spus că va înlocui bateriile din cele 18 vehicule, dar a spus că nu are cunoştinţă de incendii sau răniri legate de rechemare.

Producătorul auto a anunţat anterior că intenţionează să repornească producţia luni, după ce o oprise înurma unui incendiu la bateria unui vehicul electric, la începutul lunii februarie.

Ford a spus că o camionetă electrică a luat foc pe 4 februarie, în timpul unei inspecţii de calitate înainte de livrare, la un sediu al companiei din Dearborn, Michigan şi s-a răspândit la alte două vehicule.

Producătorul auto a oprit producţia a doua zi.

Ford a declarat vineri că ”motivul principal identificat a fost legat de producţia de celule de baterie la uzina SK On din Georgia.

SK On este divizia de baterii auto a SK Innovation.

Ford a declarat împreună cu SK On că ”a confirmat cauzele fundamentale şi a implementat acţiuni de calitate”.

Ford a declarat vineri că încă nu a stabilit o dată pentru reluarea livrărilor, dar a spus că producţia este pe cale să  fie luatăia luni cu ”un stoc curat de baterii”.

Related posts