Ford a prezentat versiunile de echipare Trail și Active pentru gama Transit

Ford dezvăluie astăzi noile versiuni de echipare Trail și Active, puternice și potrivite pentru rulare în off-road. Acestea sunt disponibile pentru gama de vehicule comerciale Transit și Tourneo și pot fi comandate acum, urmând a fi livrate până la sfârșitul acestei veri.

Noile versiuni Transit Trail și Transit Custom Trail au fost concepute special pentru a funcționa în medii de lucru mai dure, beneficiind de un nivel al tracțiunii îmbunătățit cu ajutorul unui nou diferențial mecanic cu alunecare limitată (mLSD) pentru modelele Transit și Transit Custom cu tracțiune față, și pentru modelul Transit cu Tracțiune Integrală Inteligentă.

Modernizările unice aduse la exterior și interior asigură un plus de confort și de performanță modelelor Transit Trail și Transit Custom Trail, fără a compromite nivelul de ergonomie.

Noua variantă de echipare Active, disponibilă pentru Transit Custom și Tourneo Custom este potrivită pentru cei cu un stil de viață aventuros, beneficiind de ornamente suplimentare și de un diferențial mecanic cu alunecare limitată (mLSD), pentru o tracțiune îmbunătățită pe suprafețe cu aderență scăzută. Design-ul exterior inspirat din lumea SUV-urilor adaugă un plus de atractivitate și ergonomie.

„Modelele Active și Trail demonstrează cât de versatilă și capabilă poate fi gama Transit”, a declarat Hans Schep, director general, Vehicule Comerciale, Ford Europa. „De la firme care operează pe drumuri accidentate până la familii care își doresc un vehicul la fel de aventuros ca ei, există un Transit potrivit pentru fiecare.”

Versiunea de echipare Active va fi extinsă ulterior în 2020, urmând a fi introdusă pe Transit Connect și Tourneo Connect. Mai multe detalii vor fi oferite în apropierea datei de lansare.

Versiunea de echipare Trail

Noile Ford Transit Trail și Transit Custom Trail oferă un aspect puternic conturat și capacități de rulare sporite, ce vin în sprijinul operatorilor a căror muncă se desfășoară departe de șoselele normale.

Varianta de echipare Trail prezintă ornamente de design de culoare neagră, montate în zona barelor de protecție din față și spate și a panourilor laterale. Etichetele negru mat supradimensionate cu inscripția „Ford” întruchipează spiritul acestor vehicule, fiind completat de jante unice din aliaj de 16 inch și sigle cu inscripția „Trail” pe portierele față. De asemenea, Transit Custom poate fi echipat și cu șine de acoperiș și cu trepte laterale, pentru o mai mare versatilitate.

Această nouă versiune de echipare oferă tracțiune sporită, benefică în condiții dificile de rulare. Modelele Transit și Transit Custom Trail cu tracțiune față vin echipate standard cu diferențialul mecanic cu alunecare limitată (mLSD), iar Transit Trail este disponibil cu Tracțiune Integrală Inteligentă, ce conferă siguranță în orice condiții de șofat.

Dezvoltat în parteneriat cu inginerii de la Quaife, specializați în sisteme de propulsie, mLSD transferă automat cuplul motorului, în condiții de aderență scăzută, la roata cu cea mai mare tracțiune, permițând ca Transit Trail și Transit Custom Trail să abordeze mai confortabil drumurile neasfaltate, drumurile cu pietriș sau pe cele accidentate. Sistemul de Control Electronic al Stabilității vehiculului a fost, de asemenea, recalibrat pentru a se armoniza cu mLSD. Aceeași tehnologie a fost utilizată anterior pentru a îmbunătăți caracteristicile de tracțiune și conducere a mașinilor Ford Performance Focus RS, Fiesta ST și Focus ST, și nu are impact asupra emisiilor de CO2 sau asupra consumului de combustibil.

Transit Trail este, de asemenea, disponibil cu Tractiune Integrala Inteligentă, optimizată special pentru rulare în off-road. Cu ajutorul acesteia, până la 50% din cuplul motor poate fi distribuit pe puntea față, ca răspuns la schimbarea suprafețelor de rulare și la acțiunile șoferului.

Tracțiunea Integrală Inteligentă de pe noul Transit Trail este, de asemenea, susținută de modurile selectabile de rulare Slippery și Mud/Rut menite să îmbunătățească performanța în diferite scenarii de conducere. Acestea pot fi alese cu ajutorul selectorului prezent pe tabloul de bord. De asemenea, Tracțiunea Integrală Inteligentă prezintă modul AWD Lock, cu ajutorul căruia cuplul va fi împărțit în mod egal între punțile față și spate, atunci când suprafața de rulare are aderență scăzută. Sistemul nu compromite volumul de încărcare al lui Transit Trail, prin comparație cu versiunile cu tracțiune spate.

Versiunea de echipare Trail beneficiază, de asemenea, de specificații îmbunătățite la interior, având scaune integral din piele în dotarea standard, ce oferă un plus de confort, durabilitate și permit curățarea mai ușoară a habitaclului. Aerul condiționat standard asigură un mediu plăcut, indiferent de vremea de afară, iar parbrizul încălzit Quickclear permite o dezghețare mai ușoară. Oglinzile rabatabile și iluminate sunt de asemenea în echiparea standard.

Transit Custom Trail este disponibil într-o gamă de caroserii diversă, cu o masa maximă admisă cuprinsă între 3.000 kg și 3.400 kg, incluzând variantele de carosare de tip autoutilitară, autotilitară cu cabină dublă, kombi, șasiu cabină simplă sau șasiu cabină dublă.

Transit Trail oferă mai multe variante de carosare și de ampatamente pentru versiunea cu masa maximă admisă de 3.500 kg: autoutilitară, Kombi, șasiu cabină simplă sau șasiu cabină dublă.

Modelele Transit Trail și Transit Custom Trail sunt propulsate de motorul avansat diesel EcoBlue de 2,0 litri al Ford, putând fi alese versiuni de 130 CP, 170 CP sau 185 CP.

În plus, pentru Transit Custom Trail se poate opta și pentru propulsii electrificate Ford EcoBlue Hybrid de 130 CP, 170 CP și 185 CP. Tehnologia hibridă de 48 de volți recuperează energia pierdută în timpul decelerării, o păstrează într-un pachet de baterii de 48 de volți și o folosește pentru a crește eficiența combustibilului.

Echipare Active, potrivită pentru un stil de viață aventuros
Noile modele Transit Active și Tourneo Custom Active adaugă plusul de stil și de ergonomie caracteristice SUV-urilor, beneficiind de specificații unice, menite să satisfacă atât clienții privați cât și firmele. Oferind mai mult spațiu și o capacitate de încărcare sporită, care să permită un stil de viață aventuros, noile modele Active urmăresc același succes pe care îl au Ford Fiesta Active și Focus Active.

Versiunea de echipare Active se distinge printr-un exterior inspirat din lumea SUV-urilor, ce include:

Jante unice din aliaj de 17 inch
Grila frontală specifică modelelor Active
Ornamente suplimentare pe arcadele roților, părțile laterale ale caroseriei, bara de protecție spate și capacele oglinzilor
Șine standard pentru acoperiș
Inscripția Active din spatele vehiculului este completată de ecusoane cu inscripția Active pe fiecare aripă. Pentru utilizatorii care doresc specificații suplimentare, care să-i ajute și mai mult în scenariile de rulare dificile, Transit Custom Active și Tourneo Custom Active pot fi, de asemenea, echipate cu un diferențial mecanic cu alunecare limitată (mLSD).

Toate modelele Active beneficiază de o specificație interioară unică, cu scaune parțial din piele și un instrumentar de bord cu nuanță albastră pentru Tourneo Custom Active.

Interiorul versatil al lui Tourneo Custom Active poate fi reconfigurat cu ușurință, astfel încât să reflecte solicitările clienților. Scaunele flexibile se pot deplasa pentru ca pasagerii să aibă mai mult loc sau pentru a mări spațiul destinat bagajelor, spațiu sporit și în varianta cu ampatament lung. Scaunele pot fi, de asemenea, inversate pentru a fi așezate în configurația de tip “conferință” sau eliminate complet pentru mai mult spațiu de bagaje.

Varianta de echipare Active pentru vehicule comerciale poate livra 130 CP, 170 CP sau 185 CP, în funcție de model și specificații. Cutii de viteze automate și manuale sunt disponibile pentru toată gama, iar mLSD-ul opțional este disponibil pentru vehiculele cu cutie manuală de viteze. Clienții pot alege dintr-o gamă amplă de versiuni de echipare și stiluri de carosare pentru a găsi un vehicul care se potrivește perfect stilului lor de viață. Această gamă include:

Tourneo Custom Active SWB și LWB cu 7+1 locuri
Autoutilitara Transit Custom Active SWB și LWB, cu masă maximă admisă de 3.000 kg
Transit Custom Active cu cabină dublă SWB și LWB, cu masă maximă admisă de 3.200 kg
Noile versiuni de echipare Trail și Active beneficiază, de asemenea, de îmbunătățirile semnificative introduse pentru gama Transit, Transit Custom și Tourneo Custom pe parcursul anului 2019. Acestea includ motorizarea EcoBlue diesel de 2,0 litri, sistemul de propulsie EcoBlue mild-hybrid de 48 de volți, alături de modemul FordPass Connect și de noile tehnologii de asistență a șoferului.

Related posts