Echipa din România a câştigat locul al II-lea la Finala Internaţională Optifuel Challenge 2017

Campionul nostru naţional, Adrian Ţintea de la Ţintar Spedition a câştigat locul al II-lea la marea Finala Internaţională Renault Trucks Optifuel Challenge 2017 de la Toledo din 18 octombrie, la care au concurat cei mai eficienţi 29 de şoferi din 29 de ţări. Este cel mai bun loc ocupat de echipa din România în istoria acestui concurs şi este prima dată când pe podium se află transportatori din estul Europei.

Optifuel Challenge răsplăteşte o dată la doi ani cei mai buni eco- soferi, respectiv cel mai bun raport între consum şi viteza medie, astfel încât proba de concurs să reprezinte cât mai fidel necesităţile unei curse normale de transport. În această finală s-au întrecut 29 de şoferi din 29 de ţări, selectaţi pe plan local din peste 2500 de concurenţi. Locul I i-a revenit şoferului din Bulgaria, locul al II-lea lui Adrian Ţintea din România şi al III-lea competitorului din Luxembourg. Un premiul special “Fun” a fost acordat echipei din Tunisia pentru umorul şi entuziasmul lor pe tot parcursul competiţiei.

Rezultatul foarte bun a reprezentat nu doar recunoaşterea performanţei concurentului român şi a serviciilor de instruire în conducerea economică, oferite de Renault Trucks în ţara noastră, ci şi un mare câştig de imagine pentru industria de transport din România.
Ca de fiecare dată, punctajul a fost dat 10% de chestionarul teoretic privind conducerea raţională, 30% de consum, 30% de viteza medie şi 30% de stilul de condus economic (rulare liberă, număr de apăsări ale pedalei de frână şi consum în zona verde). Deoarece traseul s-a desfăşurat în condiţii de trafic normal, organizatorii au pus la dispoziţie un camion de referinţă pentru a corecta eventualele diferenţe de trafic, vreme şi a asigura tuturor şanse egale.
Traseul de aproximativ 40 minute, parcurs la volanul unui Renault Trucks T480 Optifuel, dotat cu motor de 13l, a fost deosebit de solicitant, cu multe dealuri, curbe, sensuri giratorii, intersecţii, dar şi o porţiune de autostradă pentru testarea abilităţilor complete ale competitorilor. Pe întreaga durată a finalei, concurenţii au putut fi urmăriţi în timp real de susţinători pe un ecran mare, grație soluției de gestionare a flotei Optifleet. 
Premiul obţinut de Adrian Ţintea este un voucher de service pentru companie în valoare de 5000 euro şi încă un voucher de 2000 euro pentru el în calitate de sofer. Locul I a câştigat un camion T Optifuel şi 6000 euro pentru şofer, iar locul al III-lea beneficiaza de un voucher de service de 2500 euro şi 1000 euro pentru şofer.

Adrian Ţintea a ieşit învingător în cadrul finalei naţionale Optifuel Challenge de la Braşov din luna iulie. Cu această ocazie s-au întrecut 30 de finalişti selectaţi în urma preselecţiilor locale la centrele service Renault Trucks din Cluj, Oradea, București, Bacău, Brașov, Buzău, Pitești, Timișoara și Constanța. În România, au acceptat provocarea stilului de condus eco peste 200 de șoferi profesioniști, reprezentând 150 de companii de transport, însumând peste 6.000 km pe parcursul a 3 luni.
Optifuel Challenge ilustrează perfect angajamentul Renault Trucks faţă de clienții săi în ceea ce privește economia de carburant, precum și abordarea sa globală a relaţiei dintre autovehicul , conducător auto şi servicii de instruire în scopul reducerii durabile a consumului de combustibil chiar de la primul kilometru parcurs.
Lista ţărilor participante la Finala Internaţională Optifuel Challenge 2017:
Algeria, Germania, Belgia, Bulgaria, Chile, Croaţia, Spania, Estonia, Franţa, Finlanda, Ungaria, Israel, Italia, Letonia, Lituania, Luxembourg, Moroc, Norvegia, Polonia, Portugalia, Republica Cehă, România, Marea Britanie, Serbia , Slovenia, Elveţia, Tunisia şi Ucraina.

Related posts