Directorul financiar al constructorului american de camioane electrice Nikola, care trece printr-o perioadă dificilă, a demisionat la opt luni de la numirea în funcție

Producătorul de camioane electrice Nikola a anunțat vineri că directorul financiar Anastasiya Pasterick pleacă din companie pentru a „urma alte oportunități”, la mai puțin de un an după numirea ei în funcție relatează agențiile de presă. Nikola se confruntă cu pierderi mari în ultima perioadă. Acțiunile companiei au scăzut cu până la 2% în decursul zilei de vineri.

Pasterick a fost numită în acestă poziție în luna martie a acestui an, după plecarea lui Kim Brady, care a jucat un rol fundamental în listarea companiei în 2020..

Compania că va recruta în scurt timp un nou CFO, iar Pasterick va rămâne până la 1 decembrie în companie pentru facilita tranziția pentru noul ocupant al funcției. Executivi financiari din conducerea companiei vor raporta directorului general Stephen Girsky până la finalizarea acestei perioade.

Vestea vine la doar câteva luni după ce Nikola și-a numit al patrulea CEO în patru ani, Girsky preluând imediat locul lui Michael Lohscheller.

În timp ce producătorii de automobile se așteaptă în continuare la o cerere puternică de vehicule electrice din SUA, marile companii de vehicule electrice precum Tesla (TSLA.O) și Ford Motor (F.N) au respins unele proiecte de construcții de fabrici noi, ca urmare a unor temeri de natură economica.

Nikola a înregistrat o pierdere mai mare pentru trimestrul al treilea, prin suspendarea vânzărilor și rechemarea tuturor celor 209 de camioane grele electrice, după ce o investigație a constatat o scurgere de lichid de răcire în interiorul bateriei poate provoca incendii în vehiculele sale.

Related posts