Daimler și Volvo Group semnează un acord pentru dezvoltarea în comun a unei platforme

Daimler Truck, divizia de camioane a Mercedes-Benz, și producătorul de camioane Volvo Truck (fără legătură cu autoturismele Volvo) au semnat un acord de cooperare în cadrul unui joint-venture, pentru dezvoltarea unei platforme comune, destinată vehiculelor bazate pe software.

Daimler Truck și Volvo Group, compania care deține camioanele Volvo, vor începe dezvoltarea în comun a unei platforme pe care vor fi construite camioane grele din generația software-defined vehicles, mașini bazate pe software, care să ofere experiențe digitale șoferilor și companiilor care le utilizează.

Cele două companii au semnat un acord pentru înființarea unui joint-venture care să fie responsabil cu dezvoltarea atât de software, cât și de hardware necesar producției viitoarelor camioane grele. Noua companie va avea sediul în Suedia, Gothenburg, acolo unde se află și sediul Volvo, iar cele două companii de camioane vor deține câte 50% din acțiuni.

„Digitalizarea vehiculului este la fel de importantă ca transformarea către tehnologii de propulsie neutre din punct de vedere al emisiilor de CO2. Dezvoltarea unei platforme comune pentru vehicule definite prin software împreună cu Volvo Group ne va permite să ne transformăm vehiculele într-un dispozitiv programabil. Aceasta ne va permite să construim caracteristici digitale diferențiate ale vehiculelor cu viteză și eficiență semnificativ mai mari pentru clienții noștri de camioane și autobuze din întreaga lume. Împreună cu Volvo Group, putem dezvolta un sistem de operare de referință pentru autocamioane și putem stabili un standard în industrie”, a declarat Martin Daum, CEO al Daimler Truck.

Noua companie va prelua resurse materiale de la cele două companii și va dezvolta o structură pe care cei doi parteneri o vor putea folosi pentru a-și produce propriile camioane. Cei doi constructori de camioane au precizată că vor rămâne competitori pe piața de camioane globală.

„Volvo Group și Daimler Truck sunt două companii extraordinare din punct de vedere individual. Acum ne unim forțele pentru a accelera beneficiile clienților pe care le va aduce o platformă de camioane definită prin software. Având în vedere transformarea rapidă a industriei noastre, este logic să colaborăm pentru a accelera dezvoltarea, a crește volumele și a împărți costurile. Camioanele grele definite prin software reprezintă o schimbare de paradigmă în transformarea industriei noastre.

Transformarea camionului într-un dispozitiv programabil cu hardware standardizat și sistem de operare pentru actualizări rapide ale produselor va oferi ambelor companii posibilitatea de a crea valoare pentru clienții noștri și clienții acestora, prin diferențierea serviciilor și soluțiilor digitale. Parteneriatul este cu adevărat noua conducere”, a declarat Martin Lundstedt, președinte și CEO al Volvo Group.

Acordul este în acest moment unul neangajant, urmând să fie semnat un document final la sfârșitul acestui an, cu o închidere a tranzacției în primul trimestrul al anului viitor, la finalul tuturor aprobărilor necesare, din partea autorităților de concurență.

Related posts