Cum să-ți cumperi anvelopele potrivite pentru mașina ta?

Anvelopele bune contribuie la siguranță, micșorează consumul de combustibil, oferă o manevrabilitate mai bună, opriri mai sigure în toate condițiile de drum și un plus de confort. Specialiștii de la Auto Soft recomandă efectuarea unei inspecții vizuale rapide îți poate spune dacă este timpul pentru un nou set de anvelope. 

Dacă vezi uzură excesivă a benzii de rulare, pereții laterali crăpați sau orice decolorare sau bombare, probabil că este timpul pentru un nou set. Dacă anvelopele au mai mult de 10 ani, trebuie să iei în considerare înlocuirea acestora chiar dacă arată bine – cauciucul se deteriorează odată cu expunerea la oxigen.

Prin înlocuirea celor patru anvelope simultan, vei putea menține mai mult timp anvelopele în stare bună.

La ce anume trebuie să fii atent înainte de a-ți achiziționa un set de anvelope noi?

  1. Asigură-te că mașina este în stare bună. Inspectează-ți cauciucurile pentru semne de uzură neuniformă, care ar putea indica probleme de aliniere sau suspensie. Verifică dacă există semne de uzură mai mare în interiorul sau în exteriorul anvelopei față de un model de uzură uniform pe toată lățimea benzii de rulare. Du mașina la un service specializat în anvelope pentru o inspecție înainte de a cumpăra un set nou.
  2. Verifică manualul mașinii și pancarta de informații de pe portiera șoferului. Producătorul mașinii a făcut o recomandare cu privire la dimensiunea și tipul de anvelope care funcționează cel mai bine cu vehiculul tău, iar aceste informatii le vei găsi în aceste două locuri.
  3. Descifrează codul anvelopei. Poate că cea mai confuză parte a cumpărării anvelopelor este să ne dăm seama ce înseamnă aceste numere de pe peretele lateral al anvelopei. Acestea fac parte dintr-un cod standardizat simplu pentru a descrie anvelopele și pentru a le identifica în caz de retragere.

Exemplu: 215 / 65R 15 95H M + S

215 – Aceasta este lățimea anvelopei (în milimetri) de o marginea a peretelui lateral la cealaltă.

65 – Apoi, un număr din două cifre care reprezintă raportul de aspect al anvelopei sau raportul dintre înălțime și lățime. Cu cât numărul este mai mic, cu atât peretele lateral este mai scăzut.

R – Aproape toate anvelopele pe care le vei întâlni vor fi radiale în zilele noastre, cu excepția cazului în care cumpărați anvelope pentru o mașină clasică.

15 – Este diametrul roții pe trebuie să se potrivească anvelopa.

95 – Acesta este numărul indicelui de încărcare al anvelopei. Numărul indicelui de sarcină corespunde capacității de încărcare a anvelopei.

H – indice de viteză

M+S – (Mud&Snow) este anvelopa all season, putând fi folosită atât vara cât și iarna

  1. Pe lângă un set nou de anvelope, îți poți personaliza mașina și cu un set nou de jante. Mașina va avea instant un aer nou.
  2. Cumpără un set complet, care să se potrivească perfect. Înlocuind toate cele patru anvelope simultan, vei putea să întreții mai bine anvelopele, să evaluezi și să repari problemele de suspensie înainte ca acestea să devină majore și să obții cel mai înalt grad de siguranță și manevrabilitate previzibilă.
  3. 6. Ia în considerare cumpărarea online a unui set nou de anvelope. Poți economisi cu adevărat niște bani la achiziționarea inițială a anvelopelor noi, dacă le cumperi online, pentru că ai de multe ori și transportul gratuit. În plus, multe magazine online de anvelope au și service-uri de anvelope dedicate și le poți instala și echilibra repede și cu ușurință.
  4. Pentru ca anvelopele să aibă o durată bună de viață și o uzură satisfăcătoare trebuie să menții o presiune adecvată a aerului în anvelope și să rotești constant anvelopele între ele.

Cu aceste sfaturi poți fi sigur că vei putea cumpăra anvelopele perfecte pentru mașina ta!

Related posts