Competiție pentru șoferi – Volvo Trucks The Drivers’ Fuel Challenge 2016

A început faza națională a competiției pentru șoferi Volvo Trucks The Drivers’ Fuel Challenge 2016. Obiectivul competiţiei este de a identifica cel mai eficient şofer.

Anul sunt oferite două alternative de participare la etapele preliminare, fie prin înscrierea penrtu testarea abilităţilor la unul dintre cele 6 centre Volvo Trucks, fie prin monitorizarea şoferilor pe o perioada de 6 săptămâni.
Această alternativă este deschisă tuturor companiilor de transport. Constă în obţinerea celui mai mic consum pe un traseu prestabilit,
într-un interval de timp. Şoferii participanţi îşi pot demonstra abilităţile de condus economic la bordul celui mai inovator camion Volvo FH cu
I-Shift Dual Clutch. Pentru a se înscrie în competiţie, şoferii au nevoie de permisul auto C şi E şi de cardul tahograf. Şoferii se pot înscrie în oricare din cele 6 oraşe din etapa naţională prin completarea formularului de înscriere disponibil la recepţiile Volvo Trucks sau online. Primii 3 şoferi cu cele mai bune valori ale consumului din fiecare locaţie se vor califica în finala naţională.
Companiile de transport ce deţin camioane Volvo şi au abonament pentru serviciul Dynafleet sunt invitate să-şi înscrie şoferii în competiţia online. Stilul de condus al şoferilor va fi monitorizat pe o perioadă de 6 săptămâni, între 1 mai şi 12 iunie, minimum 10.000 km. Clasamentul şoferilor se face în funcţie de punctajul FES (Fuel Efficiency Score) furnizat de Dynafleet, având la bază analizarea celor 4 grupe de indicatori cheie specifici stilului de condus economic şi anume: anticipare şi frânare, utilizarea motorului şi a transmisiei, mers în gol şi supraviteză. Primii 10 şoferi care vor înregistra cele mai bune punctaje se vor califica în finala naţională.

În lunile mai-iunie au loc etapele naţionale de calificare în cele şase centre Volvo Trucks, iar firmele înscrise pentru competiţia online sunt monitorizate prin Dynafleet:
Bucureşti 3-14 mai
Braşov 3-7 mai
Timişoara 30 mai – 4 iunie
Constanţa 30 mai – 8 iunie
Cluj 6-18 iunie
Bacău 13-18 iunie

1 iulie: finala naţională, la Braşov. Câştigătorul va reprezenta România la finala regională.
17-18 august 2016: campionii naţionali se întrec în finala regională, care va avea loc la Hungaroring, Budapesta. 8-9 Septembrie 2016: Finala mondială are loc la Goteborg, Suedia. Sunt invitaţi să participe la acest eveniment primii patru clasaţi în finala regională.

În toate cele trei etape – naţională, regională şi globală – vor fi recompensaţi cu premii atractive şoferii clasaţi pe primele trei locuri şi companiile pentru care aceştia lucrează.
Câştigătorul finalei regionale, din Ungaria va pleca acasă la volanul unui Volvo V40. Câştigătorul finalei globale din Suedia va primi titlul de “Cel mai eficient şofer din lume” şi se va bucura de o experienţă de călătorie exclusivistă.

Related posts