Competiția Optifuel Challenge 2017 a ajuns și în București

Cea de-a patra ediție a Optifuel Challenge, competiția de conducere economică organizată de către Renault Trucks, a trecut și pe la București pentru preselecția în urma căreia au fost găsiți cei mai buni șoferi din această zonă.

25 de șoferi au încercat să conducă cât mai economic pe un traseu de peste 26 km pentru a convinge juriul că sunt cei care merită să fie selectați pentru finala națională.
În următoarele etape competiția urmează să ajungă la Bacău, Buzău, Piteşti, Timişoara, Constanţa, iar cei mai economici șoferi vor fi selectați prin intermediul aplicației Optifleet.
Șoferii participanți vor fi evaluați și ierarhizați în funcție de rezultatele de consum de combustibil şi de timpul parcurs. Instrumentul Optifleet evaluează aptitudinile individuale de conducere și modul de utilizare a camionului, pe baza unui algoritm elaborat datorită experienței de peste 20 de ani a Renault Trucks în ceea ce privește conducerea economică. Acest sistem măsoară eficiența conducerii pe baza a trei criterii principale:

– Anticiparea (utilizarea inerției vehiculului și a pedalei de frână)
– Folosirea corectă a vehiculului (timp petrecut în zona eficientă)
– Timp petrecut la relanti

Cei mai buni șoferi vor fi aleși pentru finala națională, care, în România, se va desfășura la începutul lunii iulie.

Related posts