Cefin Trucks, pe cale să devină unul dintre cei mai mari jucători din piaţa camioanelor

Cefin Trucks, unic importator și distribuitor al brandului Ford Trucks în România, anunţă că fost anul trecut lider pe piaţa de vehicule destinate domeniului construcţiilor, precum și pe segmentul de vehicule municipale, graţie rezultatelor obţinute. Miza pentru 2019 este o creștere importantă a cotei de piaţă si a segmentului de cap tractor pentru transport internaţional, care reprezintă peste 75% din vânzările totale pe piaţa românească. Principala atracţie din portofoliul Cefin Trucks este noul F-MAX, desemnat Camionul Anului 2019.

“De la bun început, principalul nostru obiectiv a fost să maximizăm profitabilitatea clienţilor noștri prin cea mai competitivă ofertă, atât la vânzare, cât și la servicii post vânzare. Această strategie s-a dovedit corectă: în primii doi ani de activitate, realizările au depășit planurile iniţiale, dovedind că know-how-ul echipei Cefin Trucks și gama de produse Ford Trucks sunt o combinaţie sinergică și foarte potrivită pentru piaţa românească. Câștigăm constant și în mod accelerat cotă de piaţă pe toate segmentele în care suntem prezenţi, consolidându-ne, în același timp, imaginea și recunoașterea, lucru dovedit de rata ridicată de clienţi fideli, astăzi peste 220, de care ne bucurăm. Suntem foarte recunoscători atât clienţilor noștri cât și partenerilor de la Ford Trucks pentru că ne-au dat, încă o dată, șansa de a ne demonstra profesionalismul în domeniu. Încrederea și suportul lor au fost decisive pentru a atinge aceste rezultate”, spune Stefano Albarosa, fondator și CEO Cefin Trucks.

 

“Vrem să ne menţinem poziţia de lider pe segmentele de construcţii și vehicule municipale și să extindem substanţial cota de piaţă pe segmentul capete de tractor, cu F-MAX în portofoliu. Pentru a doua oară în istoria companiei Cefin, suntem hotărâţi să devenim unul dintre cei mai mari jucători din piaţa camioanelor grele. Ne-am propus să ajungem, în 2019, la un minim de 450 de vehicule vândute, în creștere cu peste 28% faţă de 2018. Creșterea este generată în primul rând de lansarea de anul trecut a F-MAX, Camionul Anului 2019, un produs de top în segmentul de transport internaţional. Dorim să fim prima alegere pentru transportatorii care își doreșc să își maximizeze profitabilitatea”, adaugă Stefano Albarosa.
„Anul 2018 a fost un an de succes atât pentru Ford Trucks, cât și pentru Cefin Trucks. România a devenit cea mai mare piață din punct de vedere al volumului de vânzări, iar Cefin Trucks a fost premiat cu “Champions Award” pentru performanțele lor remarcabile de vânzări și reparații. Cefin Trucks va continua să reprezinte marca noastră într-un mod care ne va face mândri. Pe măsură ce continuăm să extindem operațiunile europene, ne propunem să creștem atelierele noastre de service de la 27 la 70 în 2019”, a declarat Selim Yazici, Directorul General al Europei de Est și Balcani, Ford Trucks.

F-MAX este acum disponibil și pentru clienții noștri români. Distincția “2019 International Truck of the Year” arată unde ne aflăm în „călătoria” noastră de producție de camioane. Acest vehicul și premiul câștigat reprezintă rodul muncii noastre, munca noastră meticuloasă în domeniul cercetării și dezvoltării precum și cunoștințele și expertiza pe care le-am câștigat de-a lungul multor ani. Acest premiu reprezintă o piatră de hotar în dezvoltarea noastră. Faptul că 23 de membri ai juriului din 23 de țări diferite dau muncii noastre depuse în cercetare și dezvoltare recunoașterea pe care o merită este, de asemenea, foarte încurajator, a completat Selim Yazici.
Ford Trucks – evoluţie accelerată pe piaţa românească
Luna mai 2017 a marcat o etapă importantă în evoluţia companiei, prin lansarea oficială și inaugurarea sediului Cefin Trucks, la finalul procesului de rebranding. În primul an de activitate, Cefin Trucks, în calitate de importator și distribuitor al Ford Trucks, a înregistrat vânzări de 157 de unităţi (1% pentru segmentul de transport, 17% pentru segmentul de construcţii și 7% pentru segmentul de vehicule specializate), cu o cotă de 2,36%.
În al doilea an, compania și-a îndeplinit și depășit obiectivul stabilit, surclasând deja, în semestrul al doilea, doi competitori cu o prezenţă tradiţională pe piaţă. Numărul unităţilor vândute s-a dublat, ajungând la 357 (1% pentru segmentul de transport, 35% pentru construcţii, unde Ford Trucks este lider detașat de piaţă, 13% pentru segmentul vehicule specializate, cu 35% din piaţa de autovehicule municipale, unde Ford Trucks deţine primul loc), iar cota de piaţă la 5%. Parcursul ascendent continuă şi în 2019, cu peste 150 de unităţi de livrat în trimestrul întâi, datorită unui flux accelerat de comenzi începând cu trimestrul trei al anului 2018. Acest start este un semnal clar că obiectivul anului 2019, de 450 unităţi, poate sa fie ușor depășit.
Ofertă completă și un bilanţ pozitiv

La doi ani de existenţă pe piaţa românească, bilanţul companiei include 140 de acţiuni demonstrative și organizarea, de două ori pe an, a concursului Best Driver Challenge, dedicat exlusiv șoferilor conducători de Ford. Prezenţa companiei la toate evenimentele de profil din industrie a culminat cu evenimentul propriu de lansare a modelului F-MAX la București, promovat ulterior la nivel naţional. Numai în luna noiembrie a anului trecut, F-MAX, vedeta portofoliului Ford Trucks, a fost prezentat publicului avizat în alte 6 orașe din România (Baia Mare, Suceava, Cluj, Timișoara, Arad, Brașov). Cu această ocazie, peste 2.000 de potenţiali clienţi au făcut cunoștinţă cu noua cabină, iar mulţi dintre ei sunt deja mândri posesori ai acesteia.
Serviciile livrate de Cefin Trucks clienţilor săi le asigură acestora o ofertă completă, pe lângă activitatea propriu-zisă de vânzare de vehicule noi Ford Trucks. Cefin Trucks este lider de piaţă în vânzarea de vehicule rulate, oferă servicii de asistenţă tehnică de top prin centrele sale din București, Brașov, Deva și Arad și, prin reţeaua sa de parteneri de service, în Constanţa, Craiova, Bacău, Suceava, Baia Mare, Oradea, Timișoara și Cluj și are în plan deschiderea a 3 noi locaţii after-sales în 2019. Cefin Trucks oferă servicii de finanţare internă și externă complexe, incluzând și servicii de trade in – buy back. Mașinile Ford Trucks sunt livrate echipate standard cu sisteme de monitorizare prin GPS oferite de grupul Viasat. Echipa de vânzări s-a dezvoltat constant, de la 10 angajaţi, în 2016, la 16, în 2018. Tendinţa de creştere se va menţine și în acest an, când compania estimează că numărul membrilor forţei sale de vânzări va ajunge la 21, pentru o acoperire teritorială optimă.

Related posts