Camionul electric Mercedes-Benz eEconic intră în producția de serie, la fabrica din Wörth

Mercedes-Benz eEconic pentru utilizare municipală intră în producția de serie la fabrica din Wörth, din Germania. eEconic este cel de-al doilea model de camion Mercedes-Benz cu baterii electrice ce va ieși de pe linia de producție a fabricii din Wörth, după lansarea eActros, un autocamion dedicat transportului urban de distribuție, în octombrie 2021.

eEconic a fost dezvoltat alături de clienți, în urma unor serii intensive de teste practice, ce au avut loc începând cu luna mai a anului 2022. Primul vehicul din producția de serie va fi livrat către Urbaser A/S, o companie din Danemarca, ce activează în sectorul salubrității. Alți clienți au optat deja pentru modelul eEconic produs în serie, iar autocamioanele vor fi livrate succesiv pe parcursul anului.

 

Producție în serie a camioanelor electrice la Future Truck Center

eEconic va fi produs pe linia de asamblare Mercedes-Benz Special Trucks existentă, în paralel și flexibil alături de camioanele cu motoare cu combustie internă. După ce vehiculul a fost asamblat, electrificarea eEconic continuă la Future Truck Center, unde – la fel ca eActros – este echipat cu componentele pentru propulsia electrică. Pe parcursul a mai multe etape de producție, bateriile de înaltă tensiune și unitatea de încărcare sunt instalate. Odată ce toate componentele de înaltă tensiune au fost asamblate, întregul sistem poate fi pus în funcțiune, iar camionul este gata pentru a rula.

 

Pe parcursul procesului de transformare a transportului într-unul neutru din punctul de vedere al emisiilor de CO2, fabrica din Wörth și-a stabilit, printre altele, obiectivul de a-și dezvolta continuu forța de muncă pentru producția de camioane cu noi sisteme de propulsie. Aceasta include, de asemenea, asigurarea faptului că angajații care lucrează cu autovehicule de înaltă tensiune, cum ar fi eEconic, urmează o formare și o dezvoltare specifică. Din 2018, angajații fabricii din Wörth au fost calificați pentru producția de camioane electrice. Până în prezent, aproximativ 2.700 de angajați au fost instruiți să gestioneze vehicule și componente de înaltă tensiune în cadrul centrului propriu de pregătire. Astfel, aceștia au dobândit cunoștințele necesare și sunt pregătiți optim pentru noile cerințe de producție.

 

Utilizare municipală complet electrică

Principalele specificații tehnice ale eEconic sunt în mare parte asemănătoare cu cele ale eActros. Ca vehicul de salubrizare, eEconic este destinat să acopere, fără încărcare intermediară, majoritatea rutelor tipice de colectare a deșeurilor pe care modelul convențional Econic le parcurge în timpul operațiunilor într-o singură tură. Transmisia electrică permite o podea coborâtă – ceea ce facilitează accesul și coborârea din cabină în picioare, printr-o ușă pliantă cu deschidere spre interior, pe partea opusă traficului. Cabina multimedia modernă este intuitivă și reprezintă, de asemenea, o îmbunătățire semnificativă în comparație cu modelul convențional Econic. Un alt punct de diferențiere este și parbrizul panoramic. Acesta beneficiază de termocontrol, ce previne aburirea în cazul condițiilor meteo specifice și crește vizibilitatea asupra zonei de trafic. În plus, parbrizul reduce încălzirea cabinei cauzată de radiațiile solare. Un alt plus major de siguranță în traficul urban: varianta standard a modelului eEconic este echipată cu sistemul de asistență la virare Sideguard Assist și ce-a de-a cincea generație a sistemul de frânare de urgență Active Brake Assist.

Related posts