Bulli are un succesor electric: Volkswagen a prezentat oficial ID. Buzz și ID. Buzz Cargo

Divizia Volkswagen Autovehicule Comerciale a grupului german a prezentat noul ID. Buzz în premieră mondială. ID. Buzz este considerat de Volkswagen „cel mai emoțional membru al familiei complet electrice ID. de până acum”, și un model care duce mai departe ADN-ul legendarului T1 din 1950, cu design-ul său unic, tehnologia inovativă și sustenabilitatea progresivă.

Noul vehicul, bazat pe deja cunoscuta platformă MEB va avea atât versiune transport persoane cu cinci locuri cât și una pentru marfă.

Oficialii Volkswagen au menționat în timpul prezentării că raza de bracaj este de circa 11 metri, asemănătoare cu cea a unui hatchback Golf.

Pe lângă designul său unic, propulsia electrică și sustenabilitate, noul ID. Buzz înglobează cel mai recent soft ID. care asigură actualizări over-the-air, dar oferă și baza tehnică pentru transportul autonom care va fi utilizată începând cu 2025.
ID. Buzz și ID. Buzz Cargo – cele două variante ale vehiculului – sunt oferite în toată Europa cu o baterie de 77 kWh. Acesta furnizează curent unui motor electric de 150 kW, care – așa cum a făcut cândva motorul modelului T1 – antrenează puntea spate. Poziția bateriei, integrată adânc în podea, și sistemul de propulsie electric ușor au ca rezultat o bună distribuție a maselor și un centru de greutate scăzut al vehiculului. Ambii factori optimizează manevrabilitatea și agilitatea.

Bateria litiu-ion poate fi încărcată de la sisteme wallbox sau de la stații publice de încărcare folosind curent alternativ (AC) de 11 kW. Prin intermediul unui conector CCS, la o stație de încărcare rapidă DC (curent continuu) puterea de încărcare crește până la 170 kW. În acest ultim caz nivelul de încărcare al bateriei ajunge de la 5% la 80% în aproximativ 30 de minute.

Grație celui mai recent software pentru vehiculele ID., modelul va oferi în viitor și funcția „Plug & Charge”. Prin această funcție, ID. Buzz se autentifică automat la stațiile de încărcare rapidă compatibile prin conectorul de încărcare folosind standardul ISO 15118.

O caracteristică a noilor ID. Buzz și ID. Buzz Cargo este ampatamentul lung de 2.988 mm, aproximativ același cu cel al modelului T6.1. Lungimea ambelor versiuni este de 4.712 mm.

Volkswagen ID. Buzz are un interior spațios dedicat vieții în mișcare. Șoferul și pasagerii experimentează noul sentiment Bulli într-un interior spațios. Așa cum era și în cazul legendarului Bulli, conceptul bine gândit asigură utilizarea optimă a spațiului. În atmosfera prietenoasă, de tip lounge, a versiunii MPV, cinci persoane au spațiu suficient pentru a călători în confort, dar și pentru bagaje. Cu toți pasagerii înăuntru, capacitatea portbagajului este de 1.121 litri. Dacă al doilea rând de scaune este rabatat, capacitatea de încărcare crește până la 2.205 litri.
În cazul Volkswagen ID. Buzz Cargo, mașina asigură un compartiment de încărcare de 3,9 mc. Versiunea de marfă poate primi doi europaleți încărcați transversal.

Ambele variante Volkswagen ID. Buzz sunt produse la uzina principală a Volkswagen Commercial Vehicles din Hanovra. Conform oficialilor germaani, campania de precomenzi va demara în luna mai, în timp ce prezența pe piață este anunțată pentru toamna acestui an.

Related posts