Autospeciale 4×4 Ford Raptor achiziționate din fonduri europene pentru Poliția de Frontieră

Polițiștii de frontieră din întreaga țară vor fi dotați, în perioada următoare, cu 50 de autospeciale Ford Raptor 4×4 pentru misiunile în zonele cu teren accidentat sau greu accesibil. Prima serie de 12 autospeciale a fost recepționată și prezentată, în cursul zilei de miercuri, 24 august, în prezența ministrului Afacerilor Interne Lucian Bode și a reprezentanților din minister și din Poliția de Frontieră.

Potrivit IGPF, autospecialele Ford Ranger, în versiunea de performanță Raptor, sunt achiziţionate din fonduri europene nerambursabile, prin Fondul de Securitate Internă.

Cele 12 mașini vor fi repartizate astfel: 6 la Sighetu Marmației, 2 la Timișoara și câte una la Oradea, Giurgiu, Constanța și Iași. Următorul lot, de 38 de autospeciale, va fi distribuit în luna octombrie. Vehiculele au fost achiziționate în cadrul unui proiect cu fonduri europene, pentru îmbunătățirea supravegherii frontierelor.

„Provocările actuale impun un grad de dotare adecvat misiunilor complexe pe care le îndeplinește Poliția de Frontieră. Iar din această perspectivă, Poliția de Frontieră este garantul integrității frontierelor naționale și a frontierei externe a UE. Aceste autospecialele de supraveghere care intră în dotarea structurilor teritoriale ale Poliției de Frontieră vor sprijini misiunile acestei structuri, mai ales în zonele montane de graniță greu accesibile.

Cu ajutorul acestor echipamente moderne polițiștii de frontieră vor fi prezenți în acele locuri unde există vulnerabilități pentru a le contracara în mod ferm. Cu cât crește capacitatea operațională de intervenție și nivelul de dotare a structurilor MAI, cu atât se câștigă la capitolul eficiență a misiunilor pe teren. Poliția de Frontieră trebuie să țină pasul cu dinamica fenomenelor infracționale, cu diversificarea metodelor de acțiune și să aibă o putere de adaptare și de reacție crescute. Îi incurajez să fie la fel de angajați în implementarea unui portofoliu consistent de proiecte de dezvoltare și modernizare a infrastructurii instituționale, precum și în efortul de creștere a gradului de dotare cu echipamente de ultimă generație.

De pe urma inițiativelor și parteneriatelor orientate spre dezvoltare are de câștigat nu doar o instituție, ci România întreagă”, a transmis ministrul Lucian Bode.
Autovehiculul de bază Ford Ranger Double Cab Raptor este dotat cu un sistem de transmisie 4×4 pentru condiţii off-road, având întreaga suspensie reproiectată, respectiv amortizoare cu capacităţi crescute de preluare, troliu montat în partea frontală acţionat electric şi proiectoare led cu intensitate de 5.000 lumeni pentru supravegherea zonelor de frontieră.

Related posts